dilluns, 13 d’octubre del 2008

LES 3 AMANIDES

Ingredients:
Amanida Àrab: un pot de cigrons bullits petit, llavors de sèsam torrat, el suc de mitja llimona, sal, pebre, 8 gambes, 2 alls i oli d'oliva.
Amanida Italiana: mozarella, tomaquets xerry, alfábrega, sal i oli de girasol.
Amanida Mexicana: un alvocat, una ceba tendre, un tomaquet madur, julivert, el suc de mitja llimona, sal i pebre.

Elaboració:
Amanida Àrab: es fa l'humus passant pel turmix els cigrons, el sèsam, el suc de llimona, la sal i el pebre. Es pelen les gambes. Es posa oli en una paella i es posan els 2 alls laminats, s'afegeixen els caps i pells de les gambes i confiten 10 min. Es fregeixen les gambes. Es posa el humus al bowl, les gambes per sobre i s'amaneix amb l'oli.
Amanida Italiana: es tallen els tomaquets xerry per la meitat, es talla la mozarella a quadradets petits i es barregen. Es posen les fulles d'alfábrega al pot del turmix i s'afegeix oli de girasol, es tritura. S'amaneix el tomaquet i la mozarella amb l'oli d'alfábrega i es posa al bowl.
Amanida Mexicana:
Es pela el alvocat, es xafa amb una forquilla i se li afegeix el suc de llimona, el julivert picat, la ceba tendra picada, el tomaquet madur pelat, sense llavors i tallat a quadradets petits, la sal, el pebre i l'oli d'oliva. Es barreja tot be i es posa al bowl

Nota: Jo hi trobat uns bowls quadrat que encaixen perfectament en un plat quadrat (ho podeu veure a la foto). Plat espectacular i molt bo. A vegades i substituit el humus per un taboule.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig fer aquestes tres amanides ahir a la nit i va ser un èxit total.
No tindras pas la recepta del Mutabal?
L'he menjat a un restaurant libanès però no se com es fa.
El teu blog m'agrada molt. Mercè

Pepin ha dit...

Hola Mercè, jo el mutabal el faig igual que el hummus però enlloc dels cigrons li poso esberginia escalivada. Hi vist receptes on enlloc de llavors de sèsam li posen tahine (pasta de sèsem) però jo li poso llavors que donen el mateix gust. Tambè hi vist receptes que li posen comí però jo no li poso perquè no m'agrada.
Si us agrada el iogurt també et recomano l'amanida turca "Yogurtlu Patlican Salatasi" que és la mateixa base però amb iogurt.
Ja et penjaré les receptes.