1kg de ossos i retalls de vedella
1 paquet d'herbes pel brou (pastanaga, nap, xirivia, pòrrec i api)
1 ceba
1 tomaquet
5 litres d'aigua
Elaboració:
Vedella: En una safata que pugui anar al forn es posen els ossos, retalls, etc. de vedella i es rosteixen al forn durant 1/2 hora.
En una olla grossa es posa l'aigua a bullir i s'afageixen totes les verdures i els ossos de vedella rostits. Quan bulli es baixa el foc i es deixa coure unes 3 o 4 hores. Es va desescumant de tant en tant amb una ecumadora o amb una cullera . Es cola el brou, amb un colador fi, i es posa a una olla que càpiga a la nevera. Es deixa 24 hores a la nevera. Veureu que al cap d'aquest temps tot el greix haurà pujat a la superfície i serà totalment sòlid. L'heu de treure a consciecia amb una escumadera.
Ja el teniu llest per utilitzar o per congelar-lo.
Nota: Pronokal a partir de fase 2. Us recomano que no hi poseu sal, quan el feu servir ja la posareu. Per fer el brou de pollastre el procediment és el mateix però no cal rostir els ossos al forn. Es posa tot a bullir durant unes 2 hores i llest.
BROU REPOSAT 24 HORES A LA NEVERA AMB UNA CAPA DE 1 CM DE GREIX
BROU GELATINITZAT AMB LA CAPA DE GREIX JA TRETA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada