dijous, 17 de setembre de 2009

ARROS AMB GAMBES


Aquest cop ha tocat un arròs senzill però bo, només amb gambes i una sípia. A vegades quan menys ingredients porta un plat més respecta els seus sabors.

Ingredients: (2p)
  • 10 gambes
  • 1 sípia
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets madurs
  • 4 alls
  • 1/2 got de conyac
  • 1 litre de brou blanc de peix
  • 200 gr. d'arròs
  • oli d'oliva
  • sal

Elaboració:
Peleu les gambes, reservant per separat caps i closques i les cues pelades.
Traieu l'intestí a les cues pelades i reserveu-les a la nevera.
En una cassola amb un bon raig d'oli sofregiu una ceba picada, quan sigui transparent afegiu els alls amb pell tallats en dos trossos i tot seguit els caps i les closques de les gambes i aneu xapant-les amb una cullera de fusta. Afegiu el conyac i enceneu-lo. Quan s'hagi consumit l'alcohol afegiu els tomàquets picolats. Deixeu que es confiti tot i afegiu el brou de peix. Deixeu que cogui una mitja hora i passeu-ho pel turmix. Passeu-ho pel colador xinès.
En la cassola que fareu l'arròs, sofregiu l'altra ceba picada i afegiu la sípia a trossets. Quan sigui feta afegiu l'arròs i doneu-li unes voltes perquè s'impregni dels sabors.
Afegiu el brou de gambes bullent i coeu l'arròs 8 minuts a foc fort i 8 minuts a foc lent. Quan faltin 5 minuts perquè sigui llest afegiu les cues de les gambes. Deixeu-lo reposar un parell de minuts i llest.


Notes:
  • podeu substituir el conyac per vermut blanc o negre o xerès que no caldrà encendre'ls.
  • aquest cop les gambes eren gambots argentins congelats
  • la sípia també era congelada i no portava melsa.
  • el brou el tenia congelat però era del bo, fet per mi.

6 comentaris:

Francesc ha dit...

Ha de ser boníssim i melós aquest arròs. M'ha agradat això d'usar-hi un bon brou de peix fet a casa. Salutacions

Dolça ha dit...

No per senzill ha de ser menys bo! Per a mi un dels secrets de l'arròs és el brou, jo sempre el faig a casa i el faig ben fortet, amb crancs i galeres principalment que li donen un gust de mar espectacular!

manel ha dit...

pepin, aquest arròs és dels que m'agraden, amb un bon brou fet aprofitant els caps de les gambes. jo també faig servir gambes argentines congelades, que les fresques d'aquí no són gaire accessibles :)

Manresa ha dit...

tens tota la raó, no per tenir menys ingredients no ha de quedar bo.
A casa, a vegades també fem arròs així, més sencill i ens encanta a tots

ptns

starbase ha dit...

Oh! Quin arròs. La foto de la cassola és sensacional.

Ja fa anys que vaig aprendre per experiència que no sempre més ingredients volen dir millor resultat.

Anna ha dit...

Hola Pepin, acabo de descobrir el teu blog i veig que ets un gran aficionat als arrossos. A mi també m'agraden molt i segur que faré alguna de les receptes ben aviat.