INGREDIENTS
- 200 gr. de costella de porc tallada a trossets
- 4 salsitxes
- 500 gr. de sípia
- 4 carxofes petites
- 2 cebes de figueres
- 2 tomàquets madurs
- 2 alls
- 4 escamarlans
- mig got de vi ranci
- 1 litre de brou de peix
- 400 gr. d'arròs.
- sal i pebre
- oli d'oliva
ELABORACIÓ
Netegeu les carxofes i talleu-les a vuitens. En una cassola, amb un raig d'oli, sofregiu-les deixant-les al dente i reserveu-les. En la mateixa cassola sofregiu la sípia tallada a trossos i reserveu-la. En la mateixa cassola poseu un raig d'oli d'oliva i sofregiu el cap de costella i les salsitxes, han de quedar ben rosses. Retireu la carn i reserveu. Afegiu la ceba i els alls picats i aneu-ho sofregint a foc lent. Quan comenci a enrossir afegiu un raig d'aigua. Repetiu aquesta operació varies vegades. Al cap de 45 minuts afegiu el tomàquet ratllat i continueu sofregint una mitja hora més. Finalment. afegiu el vi ranci i deixeu que redueixi.
Tireu l'arròs i doneu-li unes voltes perquè s'impregni del sofregit, afegiu el brou calent i deixeu coure 7 minuts a foc fort. Afegiu la carn, la sípia i les carxofes i deixeu coure 9 minuts més a foc lent. 3 minuts abans d'acabar la cocció de l'arròs, afegiu els escamarlans.
tapeu i deixeu reposar 2 minuts.
NOTES
- Per a mi, aquest és un dels millors arrossos que hi ha i quan vaig cap a l'Empordà sempre intento buscar un restaurant on el tinguin a la carta.
2 comentaris:
Hola Pepin, me parece un delicioso arroz el que has preparado, que desconocía, y pienso probar de hacer. Yo también tengo ahora una entrada de arroz negro con costilla y sepia.
Un saludo.
M'agrada molt la teva cuina. Enhorabona !!!
Publica un comentari a l'entrada