dilluns, 13 d’octubre del 2008

LES 3 CULLERES


Ingredients (4p):
Cullera1: 1/2 pebrot escalibat, 1/2 esberginia escalibada, 4 anxoves de l'Escala, sal i oli d'oliva.
Cullera 2: 100 gr de morro de bacallà dessalat tallat en 4 cubs, 1 ceba tendre, 1 tomaquet madur, oli d'oliva, 1 cullerada d'olivada i porradell picat.
Cullera 3: 100 gr. de tonyina tallada en 4 cubs, oli de girasol, salsa de soja, llavors de sesan, brots de soja.

Elaboració:
Cullera1: el dia abans netejar les anxoves i cobrirles amb oli d'oliva. Guardeu-les a la nevera. Tallar el pebrot i l'esberginia a cuadradets i amanir-ho amb sal i pebre. Omplir la base de la cullera i a sobre posar els dos filets de l'anxova enrotllats.
Cullera 2: el dia abans tallar el bacallà en 4 cubs i poseu-lo en un got petit cobert d'oli d'oliva. Guardeu-lo a la nevera. Feu un tall en creu a la punta del tomaquet, escaldeu-lo en aigua bullent, peleu-lo, desgraneu-lo i talleu-lo a quadradets. Netejeu la ceba tendra i talleu-la a quadradets petits. Barrejeu ceba i tomaquet i amaniu amb l'oli del bacallà. Ompliu la base de la cullera. Poseu un cub de bacallà al damunt. Poseu una mica d'olivada per sobre i tieru-hu porradell picat.
Cullera 3: el dia abans poseu la tonyina tallada en 4 cubs en un got i cobriu-la amb meitat d'oli de girasol i meitat de salsa de soja. Guarde-ho a la nevera. Poseu un tac de tonyina a la base de la cullera, amaniu-la amb el suc de la meceració, poseu-li per sobre unes llavors de sèsam i acabeu-la amb dos brots de soja creuats pel damunt.

Nota: trieu un bon oli d'oliva extra verge i una bona salsa de soja (per mi la Kikkoman és la millor, eviteu les que porten sucre o caramel tipus Heinz). Jo sempre tinc pebrot i esberginies escalivades al congelador; això estalvia molt de temps. Aquest tastet és espectacular i boníssim, segur que triunfareu