dilluns, 15 de desembre del 2008

ROAST BEEF


Ingredients:
1 peixet de vedella
4 c/s d'oli d'oliva
sal, pebre, llaurer, romani
250 ml de conyac
1 got d'aigua
brou de carn (opcional)

8 alls tendres
8 escalunyes
2 carxofes
2 patates
oli d'oliva

Elaboració:
El dia abans es posa a macerar la carn amb tots els ingredients excepte l'aigua a una safata que pugui anar al forn i al foc (si és amb tapa molt millor). Es deixa a la nevera i se li va donant voltes.

Es pela tota la verdura i es fa a trocets. Es fregeix en oli d'oliva a foc fort deixant-les al dente. Es deixen escorrer en paper de cuina.

Es treu la carn de la nevera 1 hora abans perquè agafi temperatura ambient
S'encen el forn a máxima temperatura i es deixa preescalfar 15 minuts. Es posa la safata al forn 10 minuts, se li dona la volta a la carn i es deixa 10 minuts més. Així queda crua per dins, si la voleu més cuita doncs deixeu-la més estona. Es treu la carn i es fileteja. Es posa la safata a foc fort i se li tira un got d'aigua (opcionalment se li pot afegir brou de carn que tingueu ja fet). Es va rascant les parets de la safata per deixar anant tots els sucs enganxats. Es deixa coure fins que la salsa agafi la textura correcte.

Al forn encara calent s'escalfen les verdures.

Es posen les verduretes fregides al plat, els filets de carn i es salseja.

Nota: a mi m'agrada molt el peixet però també es pot fer amb mitjana, filet o tall rodó. A vegades canvio el conyac per vi ranci. Podeu afegir altres herbes que us hi agradin com farigola, orenga, uns grans d'all unes escalunyes, etc. Si no us agrada trobar herbes a la salsa passeu-la per un colador fi.