diumenge, 7 de desembre del 2008

COCA DE GUACAMOLE AMB TONYINA


Ingredients(4p):

1 paquet de massa de pizza
4 lloms de 100 gr. de tonyina neta i polida
1 alvocat
1 ceba tendra petita
1 tomaquet madur petit
oli d'oliva
10 gotes de suc de llimona
llavors de sèsam
50 ml de salsa de soja
1 c/s de sucre

Elaboració:
Es talla la massa de pizza en rectangle de més o menys 4x10 cm. Es couen al forn.
Es fa el guacamole amb la polpa de l'alvocat axadada, el tomaquet pelat, sense llavors i tallat a quadradets, la ceba tendre tallada a quadradets, sal, pebre, el suc de llimona i oli d'oliva.
Es posa la cullerada de sucre a una paella antiadherent i es deixa caramelitzar, se li afegeix la salsa de soja i es cou fins que agafi la textura adequada (líquida però espessa).
Es couen els lloms de tonyina a una paella antiadherent amb un rajolí d'oli d'oliva, a foc molt fort i durant poc temps perquè quedin torrats per fore i cruets per dins.

Es monta el plat posant el rectangle de massa de pizza, el guacamole al damunt, el llom de tonyina tallat a rodelles, les llavors de sèsam i un fill del caramel de soja.

Nota:aquesta recepta la hi adaptat d'una que vaig menjar al restaurant Aligué de Manresa. Allà portava una salsa quallada d'oli doliva que jo hi substituit per un caramelitzat de salsa de soja.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ayer hice la coca, y aunque la salsa soja quedó tan fuerte que le quitó sabor a la guacamole, fue un éxito total en casa! Gracias, Cal Pepin

Pepin ha dit...

Hola Hale, para que no te quede tan fuerte pon más azucar y menos soja. Para que no se te queme añade un poco de agua.

También puedes probar de sustituir el azucar por miel que es más dulzona.