diumenge, 7 de desembre de 2008

LLUÇ AMB ESCAFAINA


Ingredients (4p):

4 supremes de lluç
2 cebes
1 carbassó
1 pebrot vermell
1 esberginia
2 tomaquets
oli d'oliva
Sal Maldon

Elaboració:
S'escaliven totes les verdures a les flames dels fogons. Si no teniu fogons ho podeu fer al forn però deixe-les a mitja cocció (20 min) perquè han de quedar al dente. La ceba deixeu-la 40 min perquè costa més de coure. Es pelen les cebes, la esberginia, el pebrot, i el tomaquet. Es treuen les llavors al tomaquet i es tallen totes les verdures a quatradets. Es saltegen en una paella amb oli d'oliva i es salen amb Maldon.
Es couen les supremes de lluç a una paella antiadherent amb un rajolí d'oli pel costat de la pell fins que aquesta estigui cruixent. S'acaben de coure al forn 10 min.

Es posa la escafaina a la base d'un plat fons, el lluç a sobre i s'acaba amb un rajolí d'oli d'oliva i una mica de sal Maldon.

Nota:recepta d'en Quim Marqués del Suquet de l'Almirall