Ingredients (per 80 canelons):
Pel farcmentt:
700 gr. de carn de vedella picada.
700 gr. de coll de porc per picar
3 pits de pollastre rustits.
3 fetges de pollastre
100 gr. de foie gras
2 cebes de Figueres grosses
500 gr. de tomaquet madur
100 ml. d’oli d’oliva
un raig de vi ranci
una c/s de farina
un raig de llet
Per la bexamel:
2 litres de llet
100 gr. de mantega
6 c/s de farina
Sal
Nou moscada (opcional)
Formatge emmental ratllat.
Trocets petits de mantega
Elaboració:
Es fa el sofregit amb la ceba picada finament i amb el tomaquet escaldat, pelat, sense llavors i picat. Quan ja está ben confitat s’afegeix la carn de vedella y la de porc, picades. Després els pits de pollastre previament rustits i picats. Seguidamente s’afegeixen els fetges fregits i picats, el foie gras i un bon raig de vi ranci, una c/s de farina i un bon raig de llet. Es rectifica de sal i pebre i es deixa refredar. Es bullen els canelos, s’extenen sobre un drap de cuina net, s’omplen amb el farciment i s’enrotllen. Es posen alineats en una safata de forn untada de mantega.
Es prepara la beixament i es cobreixen els canelos, s’espolcen amb formatge emmental ratllat i s’escampen uns trocets de mantega. Es gratinen al forn.
Es prepara la beixament i es cobreixen els canelos, s’espolcen amb formatge emmental ratllat i s’escampen uns trocets de mantega. Es gratinen al forn.
Nota: Quan us poseu a fer canelons us recomano que feu els 80 de la recepta ja que quasi dona la mateixa fina que fer-ne 40. Els que no hagueu de fer servir els congeleu en una safata on puguin estar ben separats. Quan ja siguin congelats ja els podeu posar a una bosa de plàstic. Quan els volgueu fer servir només cap que la nit abans els poseu a una safata de forn untada amb mantega i coberta amb paper de film perquè la pasta no es resequi. Els deixeu tota la nit a la nevera i a l'endamà només caldrà que feu la beixamel, els escalfeu al forn, poseu el formatge i els gratineu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada