diumenge, 14 de desembre del 2008

PAGRE AMB SALSA DE GARNATXA


Ingredients (4p):
4 supremes de Pagre d'uns 150 gr. cada una
100 gr. d'espinacs
200 gr. de carbassó
4 alls tendres
1 tomaquet
50 gr. de pinyons
3 escalunyes
1 cullerada de sucre
1/2 l. de garnatxa
sal Maldon i pebre

Elaboració:

Es piquen les escalunyes i es caramelitzen a una paella antiadherent amb la cullerada de sucre. S'afegeix la garnatxa i es deixa reduir fins que agafi consistència de salsa.
En una paella es torren els pinyos i es retiren. Es tiren 4 gotes d'oli i es saltegen les verdures tallades en juliana deixant-les al dente. Es salpebren.
Finalment es fan les supremes de pagre en una paella antiadherent amb 4 gotes d'oli. S'acaben de coure al forn 5 min.
Per montar el plat es posa una muntanyeta de verdures, es recolça el peix a sobre i es mulla amb la salsa de garnatxa. Se li posen unes escames de sal Maldon.

Nota: Recepta adaptada d'una de la Carme Ruscalleda. El Pagre és un peix poc conegut però molt bo, us recomano que el proveu. Jo en trobo a La Boqueria