divendres, 26 de desembre del 2008

ESCAMERLANS A L'ALLET


Ingredients:
1kg. d'escamerlans
200 ml. oli d'oliva
1 cabeça d'alls
2 bitxos
200 ml. de conyac
1 polsim de farina
sal i pebre
julivert

Elaboració:
Es pelen els alls i es trinxen. Es posa una cassola de terra al foc amb l'oli, el bitxo i els alls trinxats tot en fred. Quan l'oli sigui ben roent però abans de que els alls agafin color es posen els escamerlans. Es salpebre i es deixen coure 3 o 4 minuts. S'afegeix el conyac i es flambeja. Es tira la farina en forma de neu i es sacseja la cassola perquè la salsa quedi ben lligada i finalment s'hi tira el julivert trinxat per sobre.

Nota: pel meu gust el marics no s'ha de coure massa si no queda eixut. Si us agrada la salseta be caldosa, al final li podeu afegit 1/2 got d'aigua be calenta i sacsejar la cassola perque quedi ben lligada.