divendres, 16 d’octubre de 2009

GAMBES ARREBOSSADES AMB ROMESCO DE GAMBES


Tastet molt senzill i deliciós, us el recomano. Amb aquesta recepta participo al HEMC 37 - Aperitivos.


Ingredients:
  • 2 o 3 gambes grosses per persona
  • pa ratllat
  • oli d'oliva
  • 2 cullerades de romesco per persona
Elaboració:
Feu el romesco com us indico aquí
Peleu les gambes i enfileu cada cos pelat en una brotxeta
El una paella antiadherent poseu una cullerada d'oli d'oliva per cada parell de gambes. Sofregiu els caps i les cloves i aneu-los aixafant amb la ma de morter per extreure tota la essència. Coleu per un colador ben fi. En un bol barregeu l'oli resultant amb el romesco.
En us cassó petit però fondo poseu oli d'oliva i escalfeu-lo a temperatura alta però que o fumegi.
Passeu les gambes per pa ratllat.
Submergiu-les dins l'oli calent durant 30 segons.
Cada comensal agafa les brotxetes de gamba i les suca al romesco de gambes.

Nota:
  • Per arrebossar les gambes no cal que poseu ou perquè al ser humides ja prenen be el pa ratllat. Podeu introduir les gambes directament dins la bossa del pa ratllat.
  • El romesco i les brotxetes es poden tenir preparat del dia abans. Emboliqueu les brotxetes de gamba amb paper de film. Fregiu-les just abans de menjar-les.
hemc 37 - aperitivos

13 comentaris:

juan el catalan ha dit...

Hola Pepin, el romesco ya esta buenisimo solo,si ademas le pones la sustancia de las gambas tiene que estar mucho mejor, me gusta mucho la mezcla que has preparado, un saludo.
JUAN

starbase ha dit...

Un genial pica-pica!

Migue ha dit...

Rica tu tapa.Un saludo

Lídia ha dit...

m'ha agradat per quan tingui convidats que acostumo a fer sempre un pica-pica
Sort al concurs
ptns

ANNAFS ha dit...

Quina aperitiu tan bo! Aquest segur que el faig.

ELS PEIXOS ha dit...

O sigui ,que el suc del caps de les gambes sofregides serveix per afegir-ho al romesco, oi??Té que ser d´allò més bo , i el més important que semble que hi hagi poca feina ...
Felicitats per aquest plat.

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Hola Peixos,
Exactament, es tracta de barrejar l'essència del cap de les gambes amb el romesco. La veritat és que si que porta poca feina i a més pots avançar feina el dia abans.
Salut,
Pepin

Maria ha dit...

Noi, quin menú més bo varen tenir els pares i sogres... Aniré mirant totes les receptes i aquesta de les gambes em sembla molt bona. I la presentació, molt original així amb palets.
M'alegro que us hagi agradat el pa només amb feta. I quan llevat fresc hi vas posar? Es per fer-ho jo així un altre dia..

Titaniii ha dit...

Un aperitiu deliciòs i "de alto standing".
Et felicito!!
Salut!

Francesc ha dit...

Molt bones, aquestes gambes!!!

bajoqueta ha dit...

Un aperitiu ben fàcil i que deu estar ben bo :)

margret ha dit...

Me da verdadera pena que no entiendo el catalan, pero aun asi felicidades por su blog
Margret

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Apreciada Margret, muchas gracias por tus felicitaciones. Si quieres leer mi blog en castellano, en la columna izquierda, el el apartado TRADUCCIO, tienes un traductor catalán-español (el primero) que funciona bastante bien.
Espero que lo pruebes y me digas qué tal lo vés.
Saludos,
Pepin