dissabte, 9 de febrer de 2019

PASTIS DE PATATA, CANSALADA I PARMESÀ



Aquest pastís fa anys que el faig com acompanyament de carns. La recepta original surt d'un llibre de 1998 que es diu "Los mejores platos de la Cocina Vasca" i la recepta surt de "Zancarron de cordero guisado con una crema fina de ajos, terrina de patata y bacon" del Bodegón Alejandro de Donostia.


La recepta ajustada en quantitats és la següent

INGREDIENTS (8 persones)

  • Un motllo de plumcake gros
  • paper de forn
  • paper d'alumini
  • 1,250 kg. de patates kennebec o monalisa
  • 250 gr. cansalada fumada tallada fina
  • 200 gr. de parmesà ratllat
  • 25 gr. de mantega

ELABORACIO

Peleu les patates i talleu-les a rodelles ben fines.

Plegueu el paper de forn a l'amplada del motllo i cobriu el fons i les parets estretes. Foneu la mantega i unteu el motllo i paper.

Aneu fent capes de patates, cansalada i parmesà ratllat fins acabar els ingredients. Tapeu el motllo amb paper d'alumini de manera que quedi ben tancat.


Coeu al for a 150º durant 1,5 hores.

Un cop tret del forn i encara calent poseu-hi uns pesos perquè quedi ben premsat i espereu que es refredi.



Desemmotlleu el pastis passant un ganivet fi per les parets i estirant del paper de forn.





Talleu en 8 porcions i poseu-les a una safata de forn per poder-les escalfar i gratinar uns 15 minuts abans de servir.