dijous, 1 de gener del 2009

SOPETA DE PEIX AMB BROTXETA DE BUNYOLS DE LLUÇ I GAMBES


Ingredients (4p):
4 gambes
100 gr. de lluç net i polit
4 grans d'all
4 escalunyes
1 tomàquet
1 ou petit
2 c/s de farina
500 ml de brou de peix
1/2 got de conyac
oli d'oliva
mantega
sal i pebre

Elaboració:
Peleu les gambes guardant caps i pells. Trinxeu els cossos juntament amb el lluç. En una paella poseu un rajolí d'oli i sofregiu dues escalunyes i dos grans d'all ben picadets. Afegiu el peix trinxat, salpebreu i sofregiu-ho tot junt. Pose-ho en un bol i deixe-ho refredar a la nevera.
En una cassola poseu un rajolí d'oli i una punta de mantega, sofregiu dues escalunyes i dos dents d'all ben picadets. Afegiu els caps i pells de les gambes i sofregiu aixafant be perquè deixin anar el suc dels caps. Afegir mig got de conyac i flambejar. Afegir el brou de peix i deixar coure uns 10 minuts. Passar per un colador fi.
Afegir l'ou i les dues cullerades de farina al bol on tenim el peix cuit i remeneu-ho be. Amb una cullereta agafar porcions de massa i fregir-les en una paella amb oli calent. Deixar els bunyols sobre paper de cuina perquè deixin l'excés d'oli.
Posar la sopa ben calenta en un bol, punxar dos bunyols a cada brotxeta i posar-la recolzada a sobre del bol.

Nota: Els bunyols han quedat bons de gust però una mica aixafats i poc rodons. Al coure primer el peix després ha costat que la massa agafés consistència. Penso que la propera vegada faré la massa dels bunyols tot en cru (com si fossin mandonguilles) ja que al ser petits, al fregir-los ja quedaran ben cuits. A més faré com unes mandonguillesi les passaré per farina i ou. Quan la torni a fer ja us explicaré com ha anat. Aquesta recepta és una adaptació meva d'una que surt al Especial Cocina de Navidad de la revista Lecturas.

3 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

pepin, el sopar comença molt prometedor, la idea de dels bunyols de peix i gambes combinats amb la sopa de les mateixes gambes em sembla excel·lent.

No tot són postres ha dit...

pepin, m'agrada aquesta idea de la brotxeta amb la sopa, es noten les arrels del nord de què presumeixes.
PTNTS
Dolça

Pepin ha dit...

Dolça, la veritat es que n'estic molt orgullós de tenir sang catalana i vasca i això a la cuina es nota.
Pepin