dissabte, 3 de gener del 2009

SOPETA PARMENTIER DE "CACHELOS" AL RIBEIRO AMB BROTXETA DE POP A LA GALLEGA


Ingredients (4p):
1 pota de pop grossa
1 patata mitjana
100 ml. de ribeiro
pebre vermell
sal Maldon
oli d'oliva verge

Elaboració:
Es bull la patata amb pell i es reserva. Es bull la pota del pop fins que sigui tendre i es guarda el suc de cocció. Es redueix el ribeiro e una cassoleta perquè perdi l'alcohol.
Es pela la patata i es posa a un got de turmix, se li afegeix el ribeiro reduït, un raig d'oli d'oliva, una punta de sal i aigua de cocció del pop fins fins assolir la textura desitjada.
Es talla el pop a rodelles i se n'enfilen tres a cada brotxeta.
Es posa la parmantier tèbia en un gotet de ribeiro, es recolza a sobre la brotxeta, se li posa un polsim de sal Maldon, s'espolsa amb pebre vermell (picant) i se li posa per sobre un rajolí d'oli d'oliva verge.

Nota: Si l'acidesa del ribeiro no us agrada ho podeu fer amb albariño. El pop el podeu comprar ja cuit, tasteu-ne un trosset i si cal feu-li un bull ja que generalment son una mica durs. Jo el pebre vermell barrejo mitat de dolç i mitat de picant.