dimecres, 7 de gener del 2009

AMANIDA DE CONTRASTOS


Ingredients (4p):
Barreja d'enciams
3 tomàquets madurs
6 pebrots del piquillo
30 gr. de pinyons
4 trossos de pernil serrà una mica gruixudets
encenalls de formatge parmessà
4 nous de macadàmia
2 cebes tendres
1 llimona
sal
oli d'oliva
vinagre de mòdena blanc

Elaboració:
Escaldar, pelar, treure les llavors i tallar a quadradets petits els tomàquets. Tallar a quadradets els pedrots del piquillo. Barrejar-los, amanir-los amb sal, oli i vinagre i reservar la vinagreta.
Posar els talls de pernil serrà en una safata de forn folrada amb paper parafinat i tapar-ho amb un silpat. Secar al forn a temperatura mínima durant mitja hora; us quedarà cruixent.
Netegeu i talleu en juliana les cebes tendres.
Torreu els pinyos en una paella.
Monteu la amanida posant una base d'enciams que tingui força volum i la ceba tendre. Salsegeu amb la vinagreta de tomàquets i piquillos. Poseu per sobre els pinyos, els encenalls de parmessano i el pernil serrà tallat a trocets.
Ratllant una nou de macadàmia a cada plat i finalment ratlleu pell de llimona per damunt.

Nota: Hi fet servir vinagre de Mòdena blanc però en podeu fer servir qualsevol altre. Per ratllar la nou i la pell de llimona us recomano els ratlladors Microplane.