dimecres, 7 de gener de 2009

PAGRE AMB PURE DE BRÒQUIL I VERDURETES CONFITADES


Ingredients (4p):
4 supremes de pagre
Oli d'oliva
Sal Maldon
---------------------------------------------------
8 cebetes
8 escalunyes
8 dents d'all grossos
2 tomàquets madurs
1 carbassó petit
2 carxofes
---------------------------------------------------
200 gr. de brots de bròquil
2 alls
oli d'oliva
100 ml. de crema de llet
sal i pebre

Elaboració:
Escaldeu, peleu i traieu les llavors als tomàquets deixant 4 pètals de cada un. En un safata de forn poseu els tomàquets, les cebetes, les escalunyes i els alls amb un raig d'oli i sal a 100 gr. fins que estiguin ben confitades. Es pelen i es reserven. Es pelen les carxofes, es tallen en quatre trossos i s'escalden en aigua bullent durant 5 min. Es tallen els carbassons, només la zona de a pell en trossos de forma allargada i arrodonida i s'escalden 3 min. en aigua bullent. Es passen per la paella amb un raig d'oli les carxofes i els carbassons.

Es bullen els brots de bròquil durant 10 min. i es passen a un recipient amb aigua i gel. Es fa un refregit amb els dos alls i un raig d'oli. En un got de turmix es posa el bròquil, els alls amb el seu oli i la crema de llet. Es tritura fins deixar un puré ben fi.

Es passa el pagre per la paella antiadherent amb un raid d'oli, primer pel costat de la pell fins que quedi cruixent.

S'escalfen les verduretes i el puré de bròquil.

Es posen les verduretes al plat, a sobre es recolza el pagre i finalment es posa una llàgrima de puré de bròquil. S'espolsa amb sal Maldon.

Nota:les verdures confitades i el puré de bròquil els podeu fer el dia abans i guardar-los ben tapats a la nevera.