diumenge, 4 de gener del 2009

AMANIDA DE GUATLLES ESCABETXADES


Ingredients(4p):
4 guatlles
150 ml. de vinagre de xerès
150 ml. d'oli d'oliva
150 ml. d'aigua mineral
2 fulles de llaurer
1 branca de farigola
1 branca de romaní
1 branca de sajolida
12 grans de pebre
4 grans d'all
1 escalunya
sal
-------------------------------------------
3 tomàquets madurs
4 pebrots del piquillo
50 gr. de pinyons
4 nous de macadàmia
1 pastanaga
sal

Elaboració:
En primer lloc farem les guatlles en escabetx, que podeu fer el dia abans. Es desossen les guatlles obtenint dos pits i dues cuixes de cada una. Les carcasses i aletes les podeu guardar per una altra elaboració, per exemple per fer un brou o una salsa.
En una cassola ample de inox es sofregeixen els pits i cuixes en una mica d'oli d'oliva només trenta segons per banda. S'afegeixen a la cassola la resta d'ingredients i es deixa coure a foc mínim durant 30 min. Si cal afegiu una mica més d'aigua. Deixeu refredar a la mateixa cassola.

Torreu els pinyons a una paella. Talleu la pastanaga a betes amb un pelador de patates. Escaldeu els tomàquets, peleu-los i treieu-ne les llavors. Talleu-los a quadradets. Talleu els pebrots dels piquillo a quadradets. Barregeu-los i afegiu-li la vinagreta de l'escabetx. Rectifiqueu de sal.
Poseu els enciams i brots en un bol, i amaniu-los amb la barreja anterior.

Poseu l'amanida al plat. Poseu per sobre les betes de pastanaga, els pinyons, els pits i les cuixes de guatlla i acabeu el plat ratllant la nou de macadàmia oper sobre amb un ratllador Microplane.

Nota: Hi fet servir 1/2 bossa de amanida gourmet i 1/2 bossa de "brotes deluxe", ambdós de la marca Florette