divendres, 23 de gener del 2009

CONILL GUISAT



Ingredients (4p):
  • 1 conill tallat a vuitens
  • 2 cebes de figueres grosses
  • 1 cabeça d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 got de conyac
  • 1/2 got de vi ranci
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de farigola
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • un got d'aigua

Elaboració:
En una cassola de terra poseu un raig d'oli d'oliva. Salpebreu el conill i sofregiu-lo be. Afegiu les cebes pelades i tallades a quarts, els tomàquets pelats i tallats a quarts, els alls pelats o no. Deixeu que es vagi sofregint poc a poc uns 5 minuts Afegiu el conyac i flambejeu-lo. Quan s'apagui afegiu el llaurer i la farigola.Tireu un got d'aigua i que vagi coent poc a poc.
Al cap de 30 minuts afegiu el vi ranci i deixeu que cogui tot junt fins que el conill sigui cuit. En total haurà de coure més o menys una hora.

Nota: Aquest conill és el que tota la vida va fer la meva mare. Si voleu, 10 minuts abans d'acabar la cocció, li podeu afegir una picada però jo, generalment, me l'estavio. També podeu afegir uns bolets.

1 comentari:

No tot són postres ha dit...

M'agrada passejar-me per casa teva, sempre hi ha receptes interessants. Si vols venir a casa meva hi podras recollir un detallet.
PTNTS
Dolça