diumenge, 7 de juny de 2009

ARROS A LA GALLEGA


Fa 11 anys quan érem nuvis
vam estar una setmana de vacances a Galícia. L'estiu passat també hi vam estar amb el Pedrito, la Emma i el Jordi a la casa que la família del Pedrito te al casc antic de El Ferrol. El menjar d'aquelles terres sempre ens ha agradat molt: el pop, els pebrots del Padrón, el marisc, la vedella, etc. Com homenatge a aquesta terra gallega m'hi empescat aquest arròs.


Ingredients:
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 ceba tendre
  • 600 gr. de pop
  • 500 gr. de musclos
  • 250 gr. de escopinyes
  • 200 gr. de pebrots del Padrón
  • pebre vermell
  • 1/2 got d'albariño
  • 280 gr. d'arròs
  • 1 l. de brou de peix
Elaboració:
Bulliu el pop amb aigua durant 45 minuts o fins que sigui tendre. Obriu els musclos al vapor. Feu un sofregit amb la ceba, els alls, els alls tendres i els pebrots del Padrón. Afegir el pop tallat a rodelles i mig got d'albariño. Quan el vi sigui reduït, abaixeu el foc i afegiu-hi el pebre vermell i tot segui l'arròs. Doneu unes voltes i tireu el brou calent. Coeu 8 minuts a foc fort i 8 minuts a foc suau. Quan faltin 5 minuts perquè l'arròs sigui al punt afegiu les escopinyes i tapeu perquè s'obrin amb el vapor. Finalment, poseu els musclos que prèviament haureu obert al vapor. Deixeu reposar 2 minuts i llest pes servir.

Notes:
  • Els pebrot dels Padrón els hi posat sencers però el proper cop els tallaré a trossos
  • El pebre vermell el vaig posar meitat dolç i meitat picant
  • No poseu gens de sal. Al final, si cal, ja rectificareu.
  • L'aigua de bullir el pop i l'aigua de bullir els musclos aprofiteu-les ben colades pel brou
  • Quan tireu el pebre vermell aneu amb cura que no es cremi perquè agafa gust amarg
  • Hi fet servir el pop cru de La Sirena que surt molt bo.

9 comentaris:

Mercè ha dit...

Doncs un arròs molt ben empescat!! Jo m'apuntaria a taula ben ràpid! ;) jeje
Petons!

Gemma ha dit...

Heu fet un bon homenatge a la cuina gallega!
Galícia és de les millors terres per menjar plats de mar...

Maria ha dit...

Noi... quin arròs més esplèndid... si gairebé no es veu l'arròs amb tanta closca. Que n'ha d'estar de bo..

ANNAFS ha dit...

Quin arrós tan bo! Nosaltres també van estar a Galicia fa 3 anys i menjàvem de bé...

Cocinica ha dit...

Buenísimo.

Besos

manel ha dit...

un arròs esplèndid, amb el bo i millor de galicia, per gaudir-lo de debò.
una qüestió que em ve al cap: si surt un pebrot d'aquells rabiosos, no t'espatlla l'arròs?

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Hola a Tots,

Gràcies pels vostres comentaris.

Manel, tens raó, si en surt algún de picant no se què pot passar de totes maneres avui dia aquests pebrots venen d'Almeria o del Marroc i no acostumen a picar.
Al mercat de El Ferrol recordo que tenien bosses separades, els que picaven i els que no picaven. El que no sé és com sabien quins eren quins. Potser algú ens pot dir com es pot saber.
El proper cop que vagi a La Boqueria ja preguntaré.

Salut
Pepin

MAR ha dit...

Deu ni dor quina arrós, a mi m'encanta cuina i menjar arrós el trobo boníssim a més posis el que posis hi lliga super bé, d'aquest teu m'encanta que hagis posat pop jo mai ho faig i deu quedar molt i molt bó.
Vaig a seguir fent el cotilla per la teva cuina.

Petunets
mar

El cullerot Festuc ha dit...

L'estiu passat vam estar per galicia i per dir-te que vam tornar amb 2 kilos de més...que bé que es menja!!! Aquest arròs fa honor a galicia: espectacular!
Petunets,
Eva.