dimecres, 7 de gener del 2009

CATXOFLINO I: DE MANDONGUILLES, CARXOFES, GAMBES, MUSCLOS I SEQUES


Ingredients (4p):
Per les mandonguilles:
200 gr. de carn picada de vedella
200 gr. de carn picada de porc
molla de pa remullada en llet
sal i pebre
all i julivert
farina
-----------------------------------------------
4 gambes
4 carxofes
400 gr. de musclos
200 gr. de mongetes seques cuites
2 cebes de figueres
2 tomàquets madurs
1 got de vi blanc
1/2 litre de brou de peix
Oli d'oliva

Elaboració:
Feu les mandonguilles barrejant tots els ingredients en un bol i pastant-ho a mà. Feu les boletes, enfarineu-les lleugerament i fregiu-les en oli. Passeu-les a un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l'oli sobrant.
Coleu l'oli passant-lo per un colador amb paper de cuina. Poseu-lo en una cassola i sofregiu la ceba ben picada. Aneu-la coent fins que quedi ben cuita (ha de quedar de color marró fosc), afegiu el tomàquet i coeu-lo fins que quedi ben concentrat. En total el sofregit ha de coure un mínim d'una hora. Afegiu el vi blanc i deixeu que s'evapori. Afegiu la meitat del brou de peix i les mandonguilles i deixeu-les coure 1/2 hora.
Peleu les carxofes, talleu-les en 4 trossos, saleu-les, enfarineu-les lleugerament, fregiu-les en una paella amb oli i deixeu-les sobre paper de cuina. Afegiu-les a la cassola.
Netegeu els musclos, obriu-los al vapor i traieu-li mitja closca.
A l'últim moment afegiu la resta del brou de peix les gambes i els musclos. Deixeu coure 5 minuts sacsejant la cassola de quant en quant i finalment afegiu les mongetes seques.

Nota: les mongetes les hi posat apart perquè hi ha gent de la família que no li agraden.

5 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Carai amb el catxoflino... les mandonguilles són una de les meves menges preferides, aquest platillo, amb aquesta salsa tan gustosa és una meravella.

Anònim ha dit...

Cómo haces la presentación? En el plato o metes todos los ingedientes antes en la cacerola? En el segundo caso, cuanto tiempo más están en el fuego? A mí lo que no me gusta de los mar y montaña es, cuando el conejo sabe a gamba y la albóndiga a sepia, porque se pierde la mezcla de sabores, pero se consigue este efecto, cocinando todos los ingredientes juntos durante demasiado tiempo.

Pepin ha dit...

Hola Hale, a los catalanes, y en particular a los que nos gusta l'Empordà, nos encanta el mar y montaña. En este catxoflino, he guisado las sepias con el sofrito y el caldo de pescado durante unos 45 minutos y a 5 minutos del final he añadido las alcachofas ya fritas, las gambas crudas, que en 5 minutos ya se cuecen y los mejillones abiertos previamente al vapor. La judías también estavan cocidas de antes y debería haberlas añadido a la cazuela pero no lo hice porqué había gente a la que no le gustan, así que las serví aparte. Así que como puedes ver tampoco he cocinado demasiado tiempo todos los ingredientes juntos.
Pepin

Pepin ha dit...

Hola Cuina Vermella,
Jo també disfruto olt amb les mandonguilles i et puc assegurar que aquestes van quedar !collonudes¡
Pepin

Maria Pilar ha dit...

Me ha encatado esta receta, se ve deliciosa, aparte de que la foto esta muy bien hecha.

Felicidades por ella.

Saludos

Maria Pilar