diumenge, 18 de gener del 2009

ARROS NEGRE


Ingredients (4p):
2 cebes de figueres
1 pebrot vermell
2 carxofes
2 tomàquets madurs
all i julivert
2 sípies amb les seves tintes
4 salsitxes
250 gr. de gambes pelades
280 gr. d'arrós
un raig de vi ranci
1 l. de brou de peix
oli d'oliva.

Elaboració:
En una cassola amb un raig d'oli d'oliva es sofregeixen les salsitxes i es reserven. Tot seguit es posa la ceba picada ben petita i es deixa fins que quedi ben fosca, afegint aigua de tant en tant. S'afegeix el pebrot tallat a quadradets i les carxofes netes tallades a quarts o vuitens depenent de la seva mida. Se li dona unes voltes i s'afegeix la sípia tallada a trossos. Al 5 minuts s'afegeix els tomàquets ratllats i l'all i julivert picats i es deixa que tot vagi confitant a foc lent. Es posa un raig de vi ranci i es deixa que s'evapori totalment. Finalment, s'afegeixen les tintes dissoltes en una mica d'aigua.
Amb el sofregit ben calent se li tira l'arrós i se li dona unes voltes, s'afegeix el brou bullint i es deixa 8 minuts a foc fort i 8 minuts a foc lent. 5 minuts abans d'acabar la cocció, s'afegeixen les gambes pelades.

Nota: El sofregit el podeu fer la nit abans, així guanyareu molt temps. Si no teniu les tintes podeu posar dos sobrets de tinta congelada. Un cop cuit l'arrós és bo deixar reposar-lo un parell de minuts abans de menjar-lo.

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Hola Pepin, no havíem vist mai un arrós negre amb saltxites senceres!! carai una bona recepta per tenir molt en compte!

Cuinagenerosa ha dit...

a mi també m'ha cridat l'atenció aquest tros de salsitxa, jo a vegades hi poso una mica de costella tallada petita. amb un arròs com aquest, a mi sempre em tindràs content ;)

Pepin ha dit...

Hola cuina vermella, Hola Manel,

El motiu de posar les salsitxes senceres és doble. Primer, la gent es sorpren com us ha passat a vosaltres i segon a l'hora de repartir és molt fàcil i segur que a cadascú li toca una salsitxa sencera.

Pepin

parmesano ha dit...

excelente iniciativa, un abrazo grande !!! saludos desde sao pablo