Tal com us vaig comentar aquí aquest estiu hi llegit el llibre Cuinetes d'en Fermí Puig i aquí us presento la primera recepta que hi fet. Aquest plat va ser un dels responsables, juntament amb en Fermí Puig, de que el Ferran Adrià no marxés de El Bulli. Si voleu saber com va anar ho podeu llegir al llibre.
Ingredients:
- 1 conill
- 2 cabeces d'alls
- 6 fulles de llorer
- 1 branca de farigola
- 1/2 litre de greix d'ànec
- 1/2 litre d'oli d'oliva
- sal i pebre
- torrades de pa
Elaboració:
Es talla el conill a vuitens i es posa a un tupper amb els alls, el llorer i la farigola i es deixa tota la nit a la nevera.
En una olla es fon el greix d'ànec i l'oli d'oliva.
Es salpebre el conill i es posa a l'olla amb els alls, el llorer i la farigola. Es confita a foc mínim durant dues hores.
Escorre el conill i desossar-lo. Esmicolar la carn com si la esqueixéssiu i després pasteu-la amb les mans fins que quedi com un paté. Si calgués (jo no ho vaig fer) se li pot afegir una mica de greix de la cocció per compactar-ho millor. Guardeu-la a la nevera.
Torreu les llesques de pa i unteu-les amb la rillete de conill.
Notes:
- en lloc de posar greix d'ànec vaig posar greix d'oca que és el que vaig trobar al Club Gourmet de El Corte Inglés
- com a tastet és boníssim però omple bastant per tant us recomano que feu racions petites.
- Jo ho vaig fer amb pa de barra torrat, suposo que amb un bon pa de pagès torrat al caliu te que ser excel.lent
- les vam acompanyar amb un vi negre Petit Caus (Penedes)
- per separar la carn del conill dels ossos em vaig posar uns guants de làtex i em van anar molt be, a part no em vaig embrutar gens.
7 comentaris:
Caram, és una recepta amb una història al darrera molt important, no?
Sent així, segur que ha de ser deliciós!
Ha de ser boníssima, aquesta recepta. Per cert, tinc congelat greix d'ànec d'aquell del confit, potser si faig aquesta recepta el faré servir. I si en comptes de fer-la amb conill la férem amb un bon pollastre? Què en penses? Salutacions
vaig a buscar el llibre i a llegir la història perquè només he tingut temps de fullejar-lo, i això que ja fa temps que el tinc. la recepta em sembla excel·lent per per un sopar dels que m'agrada preparar amb multitut de plats per tastar.
que original, m'encanta perque a casa mengem molt conill
salutacions
M' has deixat intrigada amb la història, tindré de buscar el libre i llegir-la.
Aquest conill ha de ser molt bo. A nosaltres ens agrada molt el conill, i a més no porta colesterol...
Francesc, de fet la recepta de la rillette original és amb ànec així que penso que amb pollastre també ha de quedar boníssima.
Si és un pollastre de granja potser el temps de cocció el baixaria de dues hores a una hora i mitja. Si és un bon pollastre de pagès d'aquells de 2,5 o 3 kg el deixaria les dues hores o potser una mica més.
Salut,
Pepin
Hola,
Acabo d'arribar per un comentari teu al meu blog. Molt interessant aquestes rillettes.
Et penso afegir a la llista de blogs que segueixo, veig que hi aprendrè molt!
Salutacions.
Publica un comentari a l'entrada