dilluns, 2 de febrer del 2009

BAGUETTES AMB POOLISH


Ingredients:
Poolish
160 gr. de farina de força HARIMSA
180 ml. d'aigua mineral natural.
1 sobre de llevat sec Vahine
Massa
190 gr. de farina de força HARIMSA
150 gr. de farina integral CONSUM
170 ml. d'aigua mineral natural
12 gr. de sal
1 sobre de llevat sec Vahine
--------------------------------------
més farina.

Elaboració:
Poolish
En un bol es barreja la farina, l'aigua i el sobre de llevat. Ha de quedar una massa tirant a líquida. Es tapa amb paper de film i un drap i es deixa de 4 a 8 hores a temperatura ambient.
Massa
A la cubeta de la panificadora es posa l'aigua, les farines, l'altre sobre de llevat al centre i la sal a un racó. S'hi afegeix el poolish. Es posa el programa d'amassat uns 30 minuts. Es posa farina en un bol gros i s'hi posa la massa, es tapa amb paper de film i un drap es deixa de 2 a 4 hores fins que, com a mínim, dobli el seu volum.
S'enfarina el marbre i es posa la massa a sobre. Es divideix la massa en 4 trossos i per cada un s'estira perquè perdi l'aire però sense aixafar-la. Ha de quedar un rectangle que es divideix imaginàriament en tres terços. Es plega un terç exterior cap al terç central i es plega l'altra terç exterior cap el terç centrat. Es dona forma de baguette i es posa a la safata del forn amb un silpat o paper de forn. Es tapen les 4 baguettes amb paper de film i un drap i es deixen reposar una hora. Pujaran una mica però no massa.
Es precalenta el forn a temperatura màxima.
Es posen les baguettes al forn i es polveritza aigua per les parets i es tanca el forn. Al cap d'uns minuts es torna a polveritzar aigua i al cap d'un altre minut una altra vegada. Es baixa el forn a 200 º fins que estiguin cuites que serà aproximadament al cap d'uns 30 minuts.

Nota:comencem a anar per bon camí, aquestes baguettes son les primeres que m'han quedat amb la crosta cruixent tal com a mi m'agraden

1 comentari:

La cuina vermella ha dit...

Ualah! quina mega baguette bona i cruixent, enhorabona.