Ingredients:Poolish160 gr. de farina de força HARIMSA180 ml. d'aigua mineral natural.1 sobre de llevat sec VahineMassa190 gr. de farina de força HARIMSA150 gr. de farina integral CONSUM170 ml. d'aigua mineral natural12 gr. de sal1 sobre de llevat sec Vahine--------------------------------------
més farina.
Elaboració:PoolishEn un bol es barreja la farina, l'aigua i el sobre de llevat. Ha de quedar una massa tirant a líquida. Es tapa amb paper de film i un drap i es deixa de 4 a 8 hores a temperatura ambient.MassaA la cubeta de la panificadora es posa l'aigua, les farines, l'altre sobre de llevat al centre i la sal a un racó. S'hi afegeix el poolish. Es posa el programa d'amassat uns 30 minuts. Es posa farina en un bol gros i s'hi posa la massa, es tapa amb paper de film i un drap es deixa de 2 a 4 hores fins que, com a mínim, dobli el seu volum.S'enfarina el marbre i es posa la massa a sobre. Es divideix la massa en 4 trossos i per cada un s'estira perquè perdi l'aire però sense aixafar-la. Ha de quedar un rectangle que es divideix imaginàriament en tres terços. Es plega un terç exterior cap al terç central i es plega l'altra terç exterior cap el terç centrat. Es dona forma de baguette i es posa a la safata del forn amb un silpat o paper de forn. Es tapen les 4 baguettes amb paper de film i un drap i es deixen reposar una hora. Pujaran una mica però no massa.
Es precalenta el forn a temperatura màxima. Es posen les baguettes al forn i es polveritza aigua per les parets i es tanca el forn. Al cap d'uns minuts es torna a polveritzar aigua i al cap d'un altre minut una altra vegada. Es baixa el forn a 200 º fins que estiguin cuites que serà aproximadament al cap d'uns 30 minuts.Nota:comencem a anar per bon camí, aquestes baguettes son les primeres que m'han quedat amb la crosta cruixent tal com a mi m'agraden
1 comentari:
Ualah! quina mega baguette bona i cruixent, enhorabona.
Publica un comentari a l'entrada