dissabte, 21 de febrer del 2009

WOK DE FILET DE PORC AMB VERDURES


Ingredients (4p):
1 filet de porc
1 pebrot vermell
200 gr. de xampinyons
2 cebes tendres
1 c/s de sambal oelek
4 c/s de salsa de soja
4 c/s de tomaquet fegit
4 c/s d'oli d'oliva

Elaboració:
Talleu el pebrot vermell a tires. Netegeu i lamineu els xampinyons. Netegeu les cebes. Separeu la part blanca de les fulles verdes i reserveu aquestes últimes. Talleu la part blanca en juliana. Talleu el filet de porc a tiretes.
Un cop ho tingueu tot a punt poseu el wok a foc fort i afegiu l'oli. Quan sigui molt calent hi poseu el porc i li doneu 4 voltes fins que perdi el color a cru. Tot seguit afegiu el pebrot vermell i seguiu remenant sense parar. A continuació la ceba i els xampinyons i seguiu remenant. Afegiu el sambal oelek, el tomaquet fregit i la salsa de soja. Remeneu fins que tot sigui cuit i finalment afegiu el verd de les cebes tendres tallat a rodelles.

Nota: Aquesta recepta base la podeu modificar al vostre gust canviant el porc per pollastre o vedella o gambes pelades. Les verdures les podeu variar al vostre gust: alls tendres, col xinesa, brots de soja, pebrot verd, all, pastanga, etc. En quant a la salsa podeu canviar el sambal oelek per: curry de Madràs, salsa d'ostres, curry vermell, agredolça, tonkatsu, hoisin, etc.