dimarts, 10 de febrer del 2009

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS


Ingredients (4p):
1 pollastre
16 escamarlans
2 cebes
4 tomàquets madurs
farina
canyella en pols
sal i pebre
Per la picada:
2 grans d'all
8 ametlles
8 avellanes
1 branca de julivert
el fetge del pollastre fregit (opcional)
1 got de vi blanc
1 o 2 c/s cazalla
oli d'oliva
fumet de peix


Elaboració:
Es talla el pollastre a vuitens, es salpebre, se li tira un pols de canyella, s'enfarina. En una cassola de terra o d'alumini fos amb oli es fregeix el fetge de pollastre i tot seguit els trossos de pollastre.Un cop cuit es retira el pollastre a un plat i s'afegeix la ceba tallada petita a la cassola. Si cal de quant en quant se li afegeix una mica d'aigua. Quan la ceba sigui fosca se li afegeix el tomàquet pelat, sense llavors i tallat petit i es deixa confitar el sofregit.
Quan el sofregit és llest s'afegeix el pollastre i un parell de cullerots de fumet de peix. Ha de coure com a mínim mitja hora. Si cal afegiu més fumet de peix durant la cocció.
Es prepara una picada amb els alls, les ametlles, les avellanes, el fetge fregit i una branca de julivert. Es desfà amb un got de vi blanc i una o dues cullerades soperes de cazalla. S'afegeix la picada a la cassola i es deixa coure 10 minuts. Quan el pollastre està al seu punt se li afegeixen els escamarlans i es couen 8 minuts.


Nota: Si no teniu escamarlans podeu posar gambes o llagostins, a la foto son llagostins. El fetge de pollastre us el podeu estalviar si no us agrada. Sigueu prudents amb la cazalla, sempre sereu a temps d'afegir-ne una mica més. Si no teniu cazalla podeu posar anís sec.
Un cop el pollastre es cuit el trec de la cassola i coc els escamarlans els 8 minuts. Després trec els escamarlans, poso el pollastre i per sobre torno a posar els escamarlans.

2 comentaris:

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Vaya pollastre tan buenísimo que nos has puesto, seguro que no quedo nada...

Saludos

La cuina vermella ha dit...

Un mar i muntanya excel·lent!! petons!