dilluns, 13 de febrer del 2012

RESTAURANT COURE



Fa un temps la tieta va fer ????? anys i li vam regalar un dinar gastronòmic. Després de moltes voltes vam triar el 28 de gener. Un cop triat el dia tocava triar el restaurant. Us haig de dir que no va ser gens fàcil.

Per confeccionar la llista de candidats, primer vaig fer una passada pels blocs de crítica gastronòmica, després vaig afegir a la llista els estrellats i per últim aquells restaurants dels que en tenia referències. Evidentment, els restaurants triats havien de tenir menú degustació al migdia i obrir el dissabte al migdia (em va sorprendre que hi ha restaurants estrellats que no obren en cap de setmana).

Els primers que vaig descartar son els més cars. Jo soc dels que penso que no cal pagar 100 euros o més pergaudir menjant. Amb aquesta barrera ja en van quedar uns quants de descartats: molt nom, locals decorats per interioristes famosos, hotels de luxe, però jo no estic disposat a pagar-ho, a no ser que siguin els millors del món.

Els finalistes van ser: Embat, Bohèmic, Saüc i Coure, i finalment em vaig decidir pel Coure que malgrat no te estrella totes les crítiques que vaig llegir el deixaven pels núvols dient que se la mereixia. Ara ja tinc tres restaurants que, malgrat han estat descartats per aquesta ocasió, han quedat ja seleccionats per les properes ocasions on hagi de fer un àpat gastronòmic.

Us haig de dir que les expectatives eren molt altes però les va superar amb escreix, sincerament, vam disfrutar moltíssim.

El menú degustació va constar de:


Crema de carabassa amb cansalada ibèrica i olivada.
Un aperitiu molt bo i divertit menjat en dues cullerades


Ou cuit a baixa temperatura amb quinoa, ceba deshidratada
i ravioli de formatge comté.
Impressionant. Tots els ingredients venien al plat i amb una gerreta tiraven per sobre un brou deliciós. Al trencar el ravioli sortia la crema de formatge. Cullerada de tot barrejat i cap dins a gaudir-ne


Amanida de favetes amb recuit, anxoves i menta.
La amanida molt bona i les dues anxoves que portava impressionants


Ceviche de peix blanc amb alvocat i ous de truita.
Molt bo i ben amanit. Sota l'alvocat i havia una ostra que al prendre nota del menú ens van comentar per si no ens agradava.

Macarrons de llebre a la royale amb foie, trompetes de la mort i tòfona.
Plat impressionant, per mi el millor de l'àpat sens dubte. Uns rigatoni grossos, farcits de llebre, coberts de beixamel i el suc de la llebre reduït, les trompetes per sobre i tot el conjunt amb tòfona ratllada per sobre, mmm...... encara recordo l'aroma.

Peix de platja amb cous cous de coliflor i verduretes.
Excels plat de peix, senzill i ressaltant el gust del peix. Ens van dir que el peix era "bif rei" o això vaig entendre. Vaig preguntar quin peix era i el cambrer em va dir que no ho sabia però que pel color podia ser com una escórpora o caproig.



Espatlla de xai lletó amb puré de patata, migas i formatge payoyo.
Bon plat però potser em va decebre una mica, el xai era una mica greixós i el puré una mica pesant, ara be la crema de Payoyo excel.lent.


Crema de fruita de la passió amb escuma de coco i granizat de menta.
Sorprenenment excel.lent, sota l'escuma de coco una crema de fruita de la passió impressionant, suau i saborosa.


Pera escalivada, cafè, toffe amb sucre moscovado i mantega de avellana.
Bons postres però no em va emocionar.


Un pa de pagès excel.lent
Servei de pa: 2,40 eur.

Per veure: Clos Maria de Mas Perinet. Montsant. 26,5 eur
Preu: per 3 persones, dos ampolles de vi, cafès i propina 230 eur  - 76,5 eur/persona
Detalls: Cadires super còmodes. Amb els cafès no porten petits fours, hi llegit que ho fan per no encarir el menú ja que moltes persones se'ls deixaven. Jo me'ls hagués menjat amb molt de gust.
En resum: excelent àpat, excel.lent lloc, excel.lent servei.
Per mi és un 17/20 i, sense dubte alguna, mereix la estrella Michelin.

6 comentaris:

starbase ha dit...

Un local del que tothom en parla molt bé i que amb les fotos fa salivar :)
Felicitats a la tieta :)

Ricard Sampere ha dit...

M'alegra que et vagi agradar..... Es una aposta segura.

Per la propera celebració i si em permets recomanació (restringida a la tria que tu ja has fet), et diria Bohemic sense cap mena de dubte.

Salut..!.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Hi hem menjat un parell de cops i el menú ha estat molt correcte, tot i que el servei és una mica lent. Un dels cops que hi vam anar va ser per cap d'any i vam haver de fer les campanades abans del segon plat (i això que hi vam anar a les 9h!). Tot i així penso que és un lloc molt recomanable i amb una relació qualitat-preu més que raonable! Crec que vau fer bona tria!!!

Petonets!
aNNA

Cuinagenerosa ha dit...

caram, pepin, una mica més i ens hi trobem, perquè nosaltres hi vam anar a sopar el dissabte següent. ens va agradar, però potserno tant com a tu, malgrat no ser un restaurant dels més cars, no és barat i és un restaurant amb prou prestigi i nivell com per no fer algunes errades que vam patir i que veig que vosaltres no, almenys no totes.
vam menjar pràcticament el mateix, i tot i que en general el nivell és bo, hi ha alguns plats molt senzilles i alguns força previsibles. ens va agradar però no ens va emocionar, seria el resum.
i el millor, gairebé, la crema de fruita de la passió amb escuma de coco i granisat de menta. genial.

Alfons ha dit...

en prenc nota tot té molt bona pinta..

Mireia ha dit...

Crec que aquesta setmana hihaniré, esticentreCoure, Alkimia, Hisopo Gresca.. son tentacions tots!