diumenge, 5 de febrer de 2012

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS (Versió degustació)



A vegades m'agrada fer plats tradicionals però amb versió de ració reduïda perquè entrin a formar part d'un menú degustació. En aquests casos acostumo a afinar el plat amb algun detall i, generalment, fent la salsa molt més fina del que és habitual.

Aquí us presento el tradicional pollastre amb escamarlans en versió degustació amb el detall de fer-lo només amb cuixes de pollastre (així tots els comensals tenen la mateixa peça). A més, vaig passar la salsa per turmix i li vaig afegir una mica de xocolata.

INGREDIENTS
  • 4 cuixes de pollastre
  • 4 escamarlans grossos
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 tomàquets madurs
  • farina
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • 400 ml. de fumet de peix
 Per la picada:
  • 1 grans d'all
  • 8 ametlles
  • 8 avellanes
  • 1 branca de julivert
  • 1 llesqueta de pa fregit o una galeta maria
  •  4 pastilles de xocolata negre
  • 1 got de vi blanc

ELABORACIÓ 

Salpebreu les cuixes de pollastre i enfarineu-les lleugerament. En una cassola d'alumini fos amb oli es fregeixes les cuixes per totes bandes i es retiren en un plat. Fem un sofregit afegint a la cassola la ceba picada. Si cal de quant en quant se li afegeix una mica d'aigua. Quan la ceba sigui fosca se li afegeix el tomàquet pelat, sense llavors i tallat petit i es deixa confitar el sofregit.


Quan el sofregit és llest s'afegeix el pollastre i un parell de cullerots de fumet de peix. Ha de coure com a mínim mitja hora. Si cal afegiu més fumet de peix durant la cocció.

Es prepara una picada amb els alls, les ametlles, les avellanes, una branca de julivert, el pa fregit i el xocolata. Es desfà amb un got de vi blanc.. S'afegeix la picada a la cassola i es deixa coure 10 minuts.

Es retiren les cuixes de pollastre, es passa la salsa pel turmix i es passa per un colador ben fi. Es torna a posar la salsa a la cassola i el pollastre i se li afegeixen els escamarlans i es couen 8 minuts. Si cal s'afegeix una mica de brou.

Quan son cuits els escamarlans, s'emplata una cuixa i un escamarlà per persona i es salseja.

 
NOTES

  • Podeu consultar la recepta original del pollastre amb escamarlans que tota la vida s'ha fet a la meva família aquí.
  • Si feu uns quants platets al davant, agafeu cuixes de pollastre petites perquè si no acabareu molt tips.
     


3 comentaris:

manel ha dit...

un plat d'aquells que mai no diries que no, però a mi no m'importaria menjar-me'n una ració ben complerta!

lolines ha dit...

un plat que sempra agrada,
BONISSIM

Fem un mos ha dit...

Amb una ració del mar i muntanya de tota la vida, tens l’èxit assegurat
Una abraçada