dijous, 2 de febrer de 2012

RAP AMB CARXOFES ROSTIDES I CEPS

La veritat és que amb aquest 3 ingredients no cal dir masses coses, l'èxit està assegurat.

INGREDIENTS
  • 4 lloms de rap
  • 1 kg. de carxofes
  • 400 gr´de ceps.
  • 2 cebes de figueres
  • 1 raig de conyac
  • 400 ml. de brou de pollastre
  • oli d'all i julivert
  • sal i pebre

ELABORACIÓ

Peleu les cebes. Talleu-les en brunoise i sofregiu-les en una paella amb un raig d'oli. Aneu-les confitant afegint de quant en quant una mica d'aigua. Peleu les carxofes, talleu-les a quarts i afegiu-les a la paella pujant el foc al màxim. Doneu unes voltes perquè es rosteixin i afegiu el conyac. Quan s'hagi evaporat, afegiu el brou de pollastre i deixeu-les coure uns 15 minuts. Han de quedar una mica al dente. Reserveu.
En una paella sofregiu els ceps amb un raig d'oli, salpebreu i afegiu un rajolí d'oli d'all i julivert. Barregeu amb les carxofes.
Coeu el rap en una paella antiadherent a foc fort i quan estigui ben rostit acabeu-lo de coure al forn uns 8 minuts.
Poseu unes cullerades de carxofes i ceps a la base del plat i poseu el rap a sobre.

NOTES
  • Les carxofes rostides son fetes segons la recepta del Restaurant Àtica que podeu trobar aquí al bloc Olleta de verdures. Les hi fet iguals excepte que no hi posat botifarra negre.
  • Plat molt saborós per la presencia dels ceps.
  • Vaig fer servir ceps congelats del Petrás de La Boqueria

4 comentaris:

Lídia ha dit...

kina bona pinta

La Taula d'en Bernat ha dit...

Tres ingredients que m'encaaaaanten. El plat ha de ser una delícia!!!

Petonets!
Anna

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Otra receta más de alcachofas, me gustan muchísimo. Tomo nota tiene que estar muy buena.

Petonets

Dolça ha dit...

Vaig tenir uns amics a dinar abans d'ahir per celebrar un aniversari i vaig copiar-te aquest segon plat. Que bo!!!

PTNTS
Dolça