dijous, 5 de febrer del 2009

TRUITA D'ALLS TENDRES I CEBES TENDRES


Ingredients (4p):
1 manat de cebes tendres molt fresques
2 manats d'alls tendres molt frescos
oli d'oliva
sal i pebre
aigua
4 ous

Elaboració:
Es netegen els alls i les cebes tendres. Es separa la part blanca de la verda. Es talla la part blanca en juliana i la verda es reserva.

En una paella amb un raig d'oli d'oliva es sofregeix la part blanca mirant que no es cremi. Es salpebra i se li afegeix mig got d'aigua per ajudar a coure sense que es cremi. Si cal, se li pot afegir una mica més d'aigua. Al final s'ha d'abaixar el foc al mínim perquè s'evapori tota l'aigua sense que es cremi la ceba i l'all. Es tallen les fulles verdes dels alls i de les cebes a rodelles.
Es baten els 4 ous i se li afegeixen els blancs sofregits i els verds crus a rodelles. Es rectifica de sal i pebre i es fa la truita de la forma habitual.

Nota: És una truita poc comú però és deliciosa. Us animo a que la proveu.

3 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

pepín, jo sempre faig la truita amb ceba sola, però no l'he fet mai així, amb alls, que deu estar boníssima. només em pregunto per què la part blanca en juliana i la verda en rodelles, i per què loa part verda no la freigeixes i la poses amb l'ou crua?

Pepin ha dit...

Manel,
Juliana pel blanc perquè sui i es cogui perfectament.
Rodelles pel verd perquè és més fàcil de tallar i perquè sempre ho hi fet així, no tinc un motiu concret.
El fet de no coure la part verda és perquè és més tendre que la blanca i així queda molt cruixent obtenint un contrast interessant.
La gent acostuma a llençar el verd de les cebes i dels alls tendres però a mi m'encanta i si és cruet encara més per la seva textura. Per això dic que han de ser molt freques perquè el verd sigui fresc i cruxent. Fixa-t'hi que a la recepta de CALAMARS A L'ALL PICANT també hi tiro els verds al fial, perquè quedin cruets.
Prova de fer-ho i ja m'explicaràs.

Salut
Pepin

Anònim ha dit...

Pepín, qué gran ayuda esta receta. Me ha costado años hasta conseguir una tortilla aceptable (por falta de paciencia, fuego lento y tal). Sobre todo lo de separar la parte blanca de la verde, muy bien!