diumenge, 29 de gener de 2012

SALMO MARINAT, AMB CANSALADA IBÈRICA I CEBA CARAMELITZADA (Restaurant Atica)

Aquest plat el vam menjar al restaurant Atica i tenia pendent de fer-lo ja que ens va agradar molt. Vaig aprofitar aquest menú degustació per fer-lo per primer cop.
INGREDIENTS
  • Un llom de salmó fresc sense pell ni espines
  • sal i sucre
  • oli d'oliva
  • 4 alls
  • 1 llimona
  • 1 taronja
  • 8 llesques de cansalada ibèrica tallada ben fina
  • 3 cebes de figueres
  • salsa de soja

ELABORACIÓ

El dia abans barregeu al 50% la sal i el sucre- Agafeu un paper de film i poseu una base de sali sucre a sobre el salmó i cobriu amb una capa de sal i sucre. Deixeu a la nevera una hora. Netegeu el salmó sota l'aixeta lleugerament fins trure tot resta de sal i sucre.
Poseu el salmó en un tupper i afegiu els alls, les ratlladures de pell de llimona i taronja i cobriu amb oli d'oliva. Deixeu-lo a la nevera tapat fins el moment d'utilitzar-lo.
Peleu les cebes, talleu-les en juliana i sofregiu-les en una paella amb un raig d'oli, a mitja cocció afegiu-li una cullerada de sucre i deixeu que caramelitzi (de quant en quant heu d'afegir una mica d'aigua)
Agafeu ´cada tall de salmó i emboliqueu-lo amb dues llesques de cansalada ibèrica i poseu-lo a una safata de forn. Escalfeu-lo al grill de forn el temps just perquè la cansalada deixi anar el greix; no s'ha de coure al salmó. Poseu una base de ceba caramelitxada al plat, a sobre el salmó embolicat amb la cansalada i acabeu amb una cullerada de salsa de soja per sobre

NOTES
  • La marinada del salmó la vaig trure de la recepta del bloc Delicies del rebost que podeu veure aquí

3 comentaris:

starbase ha dit...

El salmó tractat així amb el bany de sucre i sal queda fantàstic, i la marinada ja li dona el punt final :)

Digui Àtica, digui tiro seguro :D

Lídia ha dit...

no l'he menjat mai però té molt bona pinta

ptns

Fem un mos ha dit...

Un plat de salmó deliciós, aviat tel copiaré amb el teu permís
Una abraçada