diumenge, 13 de desembre del 2009

CANELONS DE CARN AMB SALSA DE PEBROT ESCALIVAT


Potser no us hi heu trobat mai però jo conec dues persones que no els hi agrada la beixamel. Alternatives per substituir la beixamel en n'hi ha moltes i avui us en presento una que a casa ens agrada molt. Es una salsa de pebrots escalivats. Avui us la presento amb canelons de carn però, evidentment, la podeu fer servir per qualsevol tipus de canelons.

Pels canelons de carn podeu consultar els ingredients i l'elaboració aquí, així que només us poso el que correspon a la salsa de pebrots escalivats.

Ingredients:
  • 3 pebrots vermells
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • unes gotes de vinagre de Mòdena


Elaboració:
Netegeu els pebrots sota l'aixeta, poseu-los sobre un full de paper de plata i afegiu un rajolí d'oli d'oliva. Emboliqueu-los amb el paper de plata de manera que quedin ben segellats i hermètics.
Poseu-los a una safata de forn i coeu-los 20 minuts a 250 º i 30 minuts a 180º. Doneu-los la volta cada 10 minuts. Deixeu-los refredar totalment.
La següent operació és molt important que la feu tota a sobre de la plata de for per recuperar tots els sucs i aigua que han deixat anar els pebrots.
Obriu els papers de plata i deixeu que ragi tot el suc. Peleu els pebrots deixant caure tota l'aigua a la safata, deixeu-los ben nets de llavors i reserveu-los.
Coleu els sucs del pebrot per eliminar qualsevol reste de pells i llavors.
Poseu els pebrots al pot del turmix, afegiu sal, pebre un raig d'oli d'oliva, unes gotes de vinagre de Mòdena i la quantitat adequada de suc de pebrot per aconseguir una crema fina, (ni massa espessa ni massa líquida). Tritureu amb el turmix corregiu de sal, pebre, oli i vinagre i torneu a passar pel turmix.
Poseu la salsa per sobre dels canelons, cobriu amb formatge ratllat i gratineu al forn.

Notes:
  • Si no us voleu embrutar massa les mans us podeu posar uns guants de làtex, jo cada vegada els faig servir més i van molt be.
  • Comenceu posant poc suc de pebrot i aneu-ne afegint de mica en mica, així us evitareu que la salsa us quedi massa aifualida d'inici.
  • El suc de pebrot que us quedi el podeu aprofitar per aromatitzar altres salses, com per exemple una salsa de tomàquet.

6 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

la salsa de pebrots escalivats és una de les meves preferides, jo la poso molt en uns canelos freds que faig a l'estiu, però amb aquests també han de quedar bons.
tinc un amic que no suporta la llet i derivats, de manera que serà una bona alternativa per a ell.

ELS PEIXOS ha dit...

Ostres !!! Aquest si que m´agradarien , perquè com diu en manel , jo soc una de les que no m´agrada la llet ni la mantega ni res que si assembli.

ANNAFS ha dit...

Jo no n' he fet mai amb aquesta salsa, però m' anoto la idea que em sembla fantàstica.

Alfons ha dit...

Ondia quina casualitat!! jo també tinc un parent que no suporta la beixamel, tot i que és una experimentada cuinera, i per aquestes festes sempre surten una safata amb els canalenos fets amb beixamel normal, i una altra amb beixamel amb salsa de tomàquet,.. aquest any li comentaré la possibilitat de fer-los amb salsa de pebrots, segur que li agradarà

Anònim ha dit...

Hola pepín, la veritat es que aquests canelons són molt innovadors amb la salseta del pebrot escalivat!!! I sense beixamel!!!
Segur que estan bonísssisiimmmm!!!!
Prenc nota!!!
Aprofito per desitjar-te unes bones festes, i que tinguis també una bona entrada d´any..
Ens veiem al 2010!! Petons, salut i benzina!!!

glutoniana ha dit...

A mi m'encanta la beixamel, però això és una altra opció per variar una mica i fer-los diferents. Ha d'estar boníssim :)