Ahir al vespre vam celebrar el sopar de Nadal de la colla d'amics i aquest any vam decidir fer un sopar gastronòmic. El procés de decisió del restaurant on aniríem va començar a principis de novembre perquè per aquestes dates els restaurants estan molt plens amb motiu dels sopars de Nadal de les empreses i a més érem 16 persones i per una colla tan gran no és senzill trobar lloc a última hora. Després de mirar-ne uns quants i estudiar les propostes de menú que ens feien ens vam decidir pel Restaurant Osmosis.
Vam triar el menú degustació que al novembre no sabíem quin seria però vam quedar amb el Nacho (la cara visible del Osmosis) que la setmana el sopar aniríem a visitar-lo per conèixer el menú i per triar els vins que maridessin millor amb els plats que ens proposarien.
El resultat final del procés el podeu veure al menú final que ens vam cruspir.
El resultat final del procés el podeu veure al menú final que ens vam cruspir.
Tast d'oli d'oliva.
Oli d'oliva verge arbequina de primera premsada (Las Brisas. Múrcia) amb un pa de pagès excel.lent i sal Maldon. Excel.lent
Foie micuit amb poma a la vainilla
Stallman-Hiestand. Riesling Spätlese 2008
Un plat dels fixes de la casa. Excel.lent
Stallman-Hiestand. Riesling Spätlese 2008
Un plat dels fixes de la casa. Excel.lent
Crema de nyàmeres amb safrà i botifarra de perol
Oda blanc. Costers del Segre. Castell del Remei. Chardonay i Macabeo 2007
N'havia sentit parlar però mai havia provat la nyàmera, un gust diferent. Excel.lent
Arròs de ceps i parmesà
Oda blanc i Cristiari
Típic risotto de ceps. Correcte però sense tirar coets
Lluç farcit de botifarra negre amb verduretes lleugerament especiades
Cristiari. Costers del Segre. Vall de Valdomar. Müler thurgau i Introxio Manzioni 2009
Original barreja de lluç i botifarra negre, amb les verduretes i brots molt cruixents i el caldet bastant aconseguit. Notable
Galta ibèrica cruixent a les 5 pebres
Finca L'Argatà. Monsant. Joan d'Anguera. Garnatxa, Syrah i Cabernet 2007
Potser una mica seca i poc melosa, els pebres destacaven poc. Correcte.
Les Postres de Freija Annemans
Agustí Torelló Mata. Cava. Macabeu, Xarel.lo i Perellada. Gran Reserva 2005
La Freija Annemans és una cuinera belga que tenen que fa postres sorpresa. Aquest cop era una sopeta de plàtan amb gelat de torró, orellanes i crumble de pinyons. Excel.lent.
Tres xocolates
Agustí Torello Mata. Cava
Una crema de xocolata al oli d'oliva, un brownie de xocolata amb gelat i una bomba de xocolata que al mossegar-la explotava un líquid am gust a xocolata. Notable.
Cafès i Infusions
En definitiva, una vetllada sensacional, bons amics, bon menjar i bon veure.
El veure: un maridatge molt encertat, amb el nostre propi criteri i molt ben aconsellats pel Nacho.
El servei: notable
Preu: 56 € per persona (37,5 € sense begudes)
Qualitat/preu: notable
Els peròs: La planta baixa és bastant estreta però és l'únic lloc o hi caben 16 persones. Al pis de dalt és ple de reservats molt més acollidors però tenen una capacitat màxima de 12 persones.
Nota global: 8/10
OSMOSIS
Aribau, 100
Barcelona
Tel. 93 454 52 01
www.restauranteosmosis.com
4 comentaris:
Hola Pepin, el menu esta bien pero lo principal en estas cenas es compañerismo y la buena amistad y sobre todo pasarlo bien,un saludo.
JUAN
Jo tinc molts bons records , d´aquest sopars de Nadal, ara nomès els faig amb família i també són molt interesants..
Un menú estupendo i una bona companyia , perquè en volem més , oi??
Que passis unes molt Bones Festes de Nadal.
Caram, quin soparàs amb els amics més espectacular... M'apunto la recomanció del restaurant, realment tot fa molt bona pinta!
Quina sort d'àpat i de companys!!! Salutacions
Publica un comentari a l'entrada