dijous, 10 de desembre de 2009

CASSOLA DE CARXOFES, GAMBES I ROVELLONS


Em quedaven uns rovellons del cap de setmana a la nevera i hi pensat fer aquesta cassola amb unes carxofes i unes gambes que ha quedat força bona. Caldoseta i ben calenteta ha entrat d'allò més be.


Ingredients(4p):
  • 1 ceba de figueres
  • 4 alls
  • 1 kg de carxofes
  • 1/2 kg de rovellons
  • 1/2 kg gambes pelades
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got de brou de peix
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

Elaboració:
Peleu i piqueu la ceba i els alls i sofregiu-los en una cassola de fang amb oli d'oliva. Mentre, netegeu les carxofes traient tots els pels de dins i talleu-les en 6-8 trossos cada una. Afegiu-les a la cassola i sofregiu-les una estona. Afegiu els rovellons ben nets i tallats a trossos. i deixeu que sofregeixin 5 minuts. Salpebreu i afegiu el vi blanc. Quan hagi reduït, afegiu el brou de peix. deixeu-ho coure 15 minuts i afegiu les gambes. Rectifiqueu de sal i pebre. El plat serà llest quan les gambes siguin cuites.

Notes:
  • si voleu, al final, li podeu afegir una picada de all i julivert, ametlles, avellanes, etc.
  • hi fet servir gambes pelades congelades de La Sirena

5 comentaris:

Lídia ha dit...

els rovellons m'encantan, les gambes m'encanten, les carxofes m'agraden.......per tant, segur que el plat és del meu gust

una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

Caram , noi , quina cassola t´ha quedat !!!!
Fins i tot sento l´olor...

Cuinagenerosa ha dit...

felicitats, pepín, un mar i muntanya ben original i deliciós. només un però, i és que t'has descuidat de dir quan hi poses els rovellons, suposo que igual que les carxofes, oi?

Pepin ha dit...

Manel, gràcies per l'apunt. Les presses mai son bones i menys quan s'està escribint un post. Ja està corretgit.
Salut,
Pepin

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Que delicioso plato, me gusta todo lo que lleva.

Saludos