dijous, 10 de desembre de 2009

CASSOLA DE CARXOFES, GAMBES I ROVELLONS


Em quedaven uns rovellons del cap de setmana a la nevera i hi pensat fer aquesta cassola amb unes carxofes i unes gambes que ha quedat força bona. Caldoseta i ben calenteta ha entrat d'allò més be.


Ingredients(4p):
  • 1 ceba de figueres
  • 4 alls
  • 1 kg de carxofes
  • 1/2 kg de rovellons
  • 1/2 kg gambes pelades
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got de brou de peix
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

Elaboració:
Peleu i piqueu la ceba i els alls i sofregiu-los en una cassola de fang amb oli d'oliva. Mentre, netegeu les carxofes traient tots els pels de dins i talleu-les en 6-8 trossos cada una. Afegiu-les a la cassola i sofregiu-les una estona. Afegiu els rovellons ben nets i tallats a trossos. i deixeu que sofregeixin 5 minuts. Salpebreu i afegiu el vi blanc. Quan hagi reduït, afegiu el brou de peix. deixeu-ho coure 15 minuts i afegiu les gambes. Rectifiqueu de sal i pebre. El plat serà llest quan les gambes siguin cuites.

Notes:
  • si voleu, al final, li podeu afegir una picada de all i julivert, ametlles, avellanes, etc.
  • hi fet servir gambes pelades congelades de La Sirena

5 comentaris:

Lídia ha dit...

els rovellons m'encantan, les gambes m'encanten, les carxofes m'agraden.......per tant, segur que el plat és del meu gust

una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

Caram , noi , quina cassola t´ha quedat !!!!
Fins i tot sento l´olor...

manel ha dit...

felicitats, pepín, un mar i muntanya ben original i deliciós. només un però, i és que t'has descuidat de dir quan hi poses els rovellons, suposo que igual que les carxofes, oi?

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Manel, gràcies per l'apunt. Les presses mai son bones i menys quan s'està escribint un post. Ja està corretgit.
Salut,
Pepin

Cocinica ha dit...

Que delicioso plato, me gusta todo lo que lleva.

Saludos