divendres, 2 d’octubre del 2009

FIDEUS ROSSEJATS AMB SIPIA I GAMBES


Ja em perdonareu però els fideus rossejats sense "xixa" no m'acaben de convèncer, per això sempre hi poso alguna cosa. Les coses que més acostumo a posar-hi son sípia i gambes.


Ingredients (4p):
  • 400 gr. de fideus del nº 1
  • 2 sípies grossetes
  • 400 gr. de gambes pelades
  • una cabessa d'alls
  • 1 pebrot verd o vermell
  • pebre vermell
  • 2 tomàquets madurs pelats i sense llavors
  • julivert ben picat
  • 1,5 litres de brou de peix
  • 100 ml de vi ranci
  • all i oli
  • oli d'oliva
  • sal

Elaboració:
En una paella normal poseu oli i tireu-li de seguida els alls pelats i picats ben petits. Tot just quan comencin a enrossir-se afegiu la sípia tallada a quadradets petits i quan hagi perdut l'aigua li afegiu el pebrot tallat a quadradets petits. Al cap d'uns 5 minuts afegiu el tomàquet ben picat. Deixeu que el sofregit es vagi confitant. Quan hagi perdut aigua afegiu el vi ranci i seguiu confitant-lo. A última hora poseu el pebre vermell i el julivert picat. En total el sofregit haurà de coure un mínim de mitja hora o 45 minuts.
Poseu el brou de peix a escalfar fins que bulli. Agafeu la paella de fer arròs, afegiu-li un raig d'oli d'oliva i tireu-hi els fideus. Rossejeu-los lentament fins que estiguin ben torrats sense deixar de remenar-los amb atenció que no se us cremin. Tot seguit afegiu-hi el sofregit i el brou ben bullent. Deixe-ho coure a foc fort uns 7 minuts i poseu-lo al forn amb el gratinador un 4 o 5 minuts perquè els fideus trempin.
Acompanyeu amb all i oli

Notes:
  • El sofregit el podeu deixar preparat la nit anterior.
  • Si les sípies son fresques i us agrada, al final del sofregit afegiu la melsa passada per un colador fi.

10 comentaris:

MaryLou ha dit...

Tens tota la raó!!! sense res queda una fideuà ben pobre!!
La teva té una pinta per a llepar la pantalla!!!

Petonets

ELS PEIXOS ha dit...

Primer felicitar-te per que crec per el que he llegit que avui fas un any en aquest mon blocaire.
Aquest fideus tenen una pinta estupenda , però si em deixes fer-te un in sis et diré que si vols provar de fer-ho amb gambes senceres t´agradará molt més. Primer de tot poses el oli i seguidament les gambes ben sofregides , les treus i segueixes fen tot el que fas a la teva manera , les peles i hi poses les cues i els caps i les pells les vas bullir amb el fumet , ja em diràs quin gust tan diferent.
Perdona , eh!! tu fes el que vulguis.

Pepin ha dit...

Hola Peixos,
En primer lloc gràcies per les felicitacions, et ben prometo que n'hi me n'havia adonat.
Referent al teu comentari, només em cal dir que tens tota la raó, no dubtis que la propera vegada ho faré com tu m'indiques.
Salut,
Pepin

Juanriu ha dit...

Hola Pepin, muchas gracias por ver mi blog, es muy sencillito y con pocas recetas. El tuyo es muy interesante y con unas recetas realmente buenas.
Te e cogido con tu permiso alguna de la dieta Pronocal para poder hacerlas en la dieta que sigo, muchas gracias por recomendarmelo,seguire viniendo por aqui, un saludo.
JUAN

No tot són postres ha dit...

Hola Pepin, a qui no li agrada més la fideuada amb xixa? jo m'apunto a la teva, però a leshores plat únic, eh!!!
PTNTS
Dolça

Cuinagenerosa ha dit...

felicitats pel primer any de bloc. celebro haver-te visitat assíduament durant aquest any i espero poder-ho seguir fent durant molt de temps si ens delectes amb receptes com aquesta.
estic amb tu que els fideus rossejats, com l'arròs, millor amb algun animaló a dintre. ara, també estic d'acord amb la dolors, que de peix i enten molt, que unes gambes senceres, ara que en trobes de congelades a molt bon preu i surten ben bones, donen molt bon gust a l'oli i al conjunt del sofregit, i amb els seus caps fas el brou molt més gustós.
fa poc vaig publicar també la meva recepta de fideus rossejats fets només amb el brou de les gambes, i amb les pròpies gambes i la sípia per donar cos al plat. però no hi faig sofregit, si de cas, sofregeixo les verdures amb el peix a l'hora de fer el brou.
repeteixo, felicitats i per molts anys!

starbase ha dit...

La fideuà és plat nacional a casa meva :).

Aquesta té molt bona pinta. Felicitats per la fideuà i pe l'aniversari!

Maria ha dit...

Jo, com tu, amb xixa i de la bona. Aquells que diuen... mira quin rossejat de fideus i només em posen fideus ben sols i una gambeta d'adorno... doncs també m'ho menjo però si tinc que triar... cap a casa teva, segur.

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

A mi también me gusta ponerle algo, tiene más sabor y hace el plato más completo.

Te ha quedado perfecto, totalmente a mi gusto.

Un beso

Unknown ha dit...

Me ha sortit una fideuá magnífica magnífica gracias par pública la recepta