dilluns, 19 d’octubre de 2009

COCA DE SEITÓ AMB AMANIDA DE RUCA


Aquesta recepta té coses de vàries receptes que hi anat veient i al final la hi adaptat a la meva manera. La cosa més innovadora i que m'ha agradat molt, per la seva senzillesa i excel.lent resultat, és la manera de fer la coca que la hi tret de una recepta que va sortir al suplement de La Vanguardia anomenat ES que surt els dissabtes.

Ingredients (4p):
  • 2 llesques de pa Bimbo
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 pebrot escalivat petit
  • 2 cebes de Figueres
  • 8 seitons
  • Sal gruixuda (de la de fer peix a la sal)
  • Crema de vinagre de Mòdena
  • Ruca
  • sal i oli d'oliva


Elaboració:
Netegeu els seitons. En un tupper poseu una capa de sal gruixuda, a sobre els seitons, unes voltes de molinet de pebre i cobriu-los totalment de sal deixeu-los a la nevera (Jo els vaig deixar tota la nit però potser va ser massa). Passat aquest temps netegeu-los traieu l'espina i cobriu els filets amb oli d'oliva.
Poseu la ceba de figueres tallada en juliana a una paella amb un raig d'oli. Ha de coure un parell d'hores fins que quedi ben marró i confitada. De quant en quant afegiu una mica d'aigua.
Agafeu les llesques de pa Bimbo, traieu-li la crosta i talleu-les per la meitat. Passeu el corro fins deixar-les molt fines. Coeu-les al forn, dalt i baix, fins que quedin cruixents. Reserveu-les.
Peleu i traieu les llavors dels tomàquets. Talleu a quadradets els tomàquets i el pebrot escalivat i passeu-los un parell de minuts per una paella amb un raig d'oli.
Per muntar el plat. Agafeu la coca i poseu-li una capa de ceba confitada. A sobre, una cullerada de tomàquet i pebrot, a sobre 4 filets de seitó. Amaniu la ruca amb sal i oli i poseu-la al costat de la coca. Acabeu amb un fil de crema de vinagre balsàmic.

Notes:
  • L'altra recepta d'on vaig treure la resta de idees és una Coca de Sardines del programa cuines de TV3 del cuiner David Reartes, del restaurant Can Pineda.
  • Els seitons van quedar una mica massa curats, potser eren massa petits o els vaig deixar massa estona amb sal. La propera vegada els compraré més grossos i els deixaré menys temps en sal.
  • Segurament amb sardines, que son més carnoses, quedarà millor.
  • La recepta del suplement ES portava de base un sofregit de tomàquet, xampinyons i alls tendres.

3 comentaris:

ELS PEIXOS ha dit...

M'has fet venir unes ganes , que ara mateix vaig a fer algo que se li assembli.

starbase ha dit...

Quina forma més curiosa de fer una coca! L'haig de provar.

Maria ha dit...

I aquesta combinació és pot fer amb qualsevol pasta base, de pizza, de coca d'oli, etc.
La mar de be..