dilluns, 13 de juliol del 2009

PA DE PESSIC

Us presento el pa de pessic que tota la vida va fer la meva mare. Serveix tant per menjar sol com per a base de qualsevol pastis: una sara, un pastis farcit de melmelada de maduixa i cobert de glassa de xocolata, etc.


Ingredients:
  • 4 ous
  • 125 gr. de sucre
  • 125 gr. de farina
  • ratlladura d'una llimona
  • 1 c/p de llevat Royal
Elaboració:
Es separen les clares dels rovell. Es munten les clares a punt de neu amb les varilles (5 minuts). Es blanquegen els ous amb el sucre amb les varilles fins que doblin el volum. Se li afegeix la ratlladura de pell de llimona i tot seguit la farina y el llevat tamisats remenant amb molta cura de baix a dalt. Finalment, se li afegeixen les clares a punt de neu i es remena amb molta cura de baix a dalt fins que estiguin ben integrades. S'engreixa un motlle de 20 cm de diàmetre i s'omple amb la preparació anterior. Es cou al forn a 180º durant uns 25 minuts.

Nota:per saber si està cuit punxeu el pastis amb una broqueta de fusta i si surt seca és que ja és cuit.

6 comentaris:

MaryLou ha dit...

Si señor, es el millor pà de pessic!!! El que saben les mares...!!!
Petonets

Gemma ha dit...

Un pa de pessic ben tradicional que ens serveix com a base de mil receptes diferents... Si tot sol sucat amb el cafè amb llet ja és bo, imagina't amb una Sara o una glassa de xocolata... boníssim!!!

Mercè ha dit...

Un pa de pessic ben bo, sucat amb xocolata desfeta, com a base de qualsevol pastís... mmm! És de les receptes que més m'agraden!
Petons!

Irisibula ha dit...

Guau, té una pinta boníssima. Ja el provaré i miraré de farcir-lo amb alguna coseta...

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

T'ha quedat perfecte. Fa molt bona cara.
com diu la Mercè amb xocolata, hum!!

Bloc pa amb ili i xocolata

Cuinagenerosa ha dit...

tens tota la raó, amb un bon pa de pessic es pot muntar qualsevol pastís i quedar com un senyor!