La meva mare acostumava a fer els musclos de tres maneres: sencillament al vapor amb unes gotetes de llimona, freds amb una salsa d'all i julivert boníssima y amb ceba i tomàquet. Avui us explico aquesta última que a mi és la que més m'agrada.
Ingredients (4p):
Ingredients (4p):
- 1 kg. de musclos
- 3 cebes de figueres grosses
- 6 tomàquets madurs o 1 llauna de tomàquet natural triturat de 400 gr.
- 2 o 3 bitxos
- 1/2 gotet de vi blanc (opcional)
- oli d'oliva
Elaboració:
Netegeu molt be els musclos, podeu utilitzar el truc que us explico aquí.
Peleu la ceba i talleu-la en juliana fina. Poseu una paella al foc amb un raig d'oli d'oliva, poseu els bitxos i afegiu la ceba. Deixeu que es vagi confitant poc a poc. afegiu-li el vi i quan s'hagi reduït afegiu els tomàquets pelats, sense llavors i tallats a quadradets. Deixeu que el sofregit es confiti.
Obriu els musclos al vapor amb 3 dits d'aigua, coleu-los guardant l'aigua i treieu la clova que no te el musclo. Coleu molt be l'aigua de cocció i afegiu-la al sofregit. Quan hagi reduït afegiu els musclos i doneu-hi un parell de vol i ja els teniu llestos. Veureu que són bonissims i no quedarà gens de salsa.
Nota:no poseu sal a l'inici perquè l'aigua dels musclos ja és salada, generalment no cal afegir-ne al final.
2 comentaris:
a mi m'encanten els musclos de tota manera, oberts al vapor amb un raget de vi blanc o amb salsa, i aquesta promet molt.
estic d'acord que els fregalls d'alumni van perfectes per netejar els musclos, que amb una bona presentació guanyen moltíssim.
Gracies a Deu, que trobo la recepta dels musclos que he menjat de petit. En tinc un gran record de haver-los disfutat en els "merenderos" de la barceloneta. exactament així, amb la ceba tallada, el tomaquet.Molt agraït.´PS. Em sembla molt honorable per la seva part, el bloc i l´homenatge ( que faig meu ) a la seva mare i besavia. Lluis
Publica un comentari a l'entrada