diumenge, 27 de març de 2011

ANEC AMB NAPS



Avui us presento un plat que hi menjat tota la vida als àpats familiars però que mai hi fet personalment. La última vegada que vaig anar a dinar a casa de la meva tieta em va tocar afinar el plat, cosa que acostuma a passar quan vaig a casa de familiars que saben de la meva afició a cuinar. Us recomano que proveu de fer aquest plat d'ànec perquè és poc habitual però queda deliciós


Ingredients:
  • un ànec tallat a vuitens
  • 2 c/s de llard de porc
  • farina
  • 1 litre de brou d'aviram
  • 250 ml. de vi ranci.
  • 1 manat d'herbes aromàtiques
  • 1 kg de naps
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • 1 c/s de vinagre de vi



Elaboració:

En una cassola de terra poseu el llard i deixeu que es desfaci. Afegiu una cullerada de farina i remeneu perquè es desfaci be i cogui, afegiu un parell de cullerots de brou. S'afegeix l'ànec a la cassola juntament amb el manat d'herbes aromàtiques, sal i pebre.
Es deixa que vagi coent i se li va afegint a miques el vi ranci i la resta del brou.
Mentre va coent l'ànec, peleu els naps, talleu-los a lo llarg i bulliu-los 10 minuts. Assequeu-los, saleu-los, enfarineu-los i fregiu-los en oli d'oliva.
Quan falti un quart perquè l'ànec sigui cuit afegiu els naps a la cassola i una cullerada de vinagre.
Corregiu de sal, pebre i brou.

Notes:
  • els naps poden ser de qualsevol tipus: naps dels normals, naps negres de la Cerdanya o de Capmany, Salsifís, etc., en aquest cas eren dels normals tallats a tires llargues.
  • com sempre us dic en aquests casos aquest guisat està més bo d'un dia per l'altre.

5 comentaris:

manel ha dit...

ostres, pepín, m'encanten aquests plats de cassola i sucar pa, gràcies per la recepta!

anirac ha dit...

m'encanta l'ànec, malauradament aqui a Barcelona encara no he trobat un bon lloc per comprar-ne!
aquesta recepta ha d'estar bonissima..m'encanten les receptes de sucar-hi pa!!

Fem un mos ha dit...

Em passa com a tu, es un plat que demano als restaurants si ni ha, però que mai he fet, tindrem de posar-hi remei.
Una abraçada

Francesc ha dit...

No se m'hauria ocorregut mai barrejar ànec amb naps, però fa una pinta deliciosa. Me l'apunte. Salutacions

LA CASA DE LALAINA ha dit...

Muy bueno ,me encantan estos platos.Un saludo.