dissabte, 28 de març del 2009

ARRÒS DE BACALLÀ AMB VERDURES

La meva mare acostumava a fer sovint arròs bacallà i ens agradava força però jo no en tinc massa costum. Ahir vam anar a comprar al LIDL i vaig trobar uns paquets de bacallà esqueixat sec d'uns 400 gr. que estan molt be de preu, menys de 10 €/kg., i vaig pensar, ¡demà arròs de bacallà!


Ingredients (4p):
  • 2 cebes tendres
  • 4 carxofes
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 pebrot verd no massa gros
  • 1 bon manat de julivert
  • 400 gr. de bacallà sec esqueixat
  • oli d'oliva
  • 280 gr. d'arròs
  • 1,5 litres de brou de verdures
  • sal (només si cal)
Elaboració:
El dia abans poseu el bacallà en remull a la nevera. Canvieu-li l'aigua un parell de vegades.

En una cassola posem un raig d'oli i sofregim la ceba tallada petita, afegim el pebrot verd net i tallat petit i les carxofer netes i tallades a quarts o vuitens depenent de la mida. Al cap d'una estona afegim els alls tendres tallats a rodelles i deixem que el sofregit es vagi confitant. Quan quasi sigui llest, en total trigarà uns 20-25 minuts, afegir un bon manat de julivert picat. No hi poseu sal perquè el bacallà ja és salat.
Afegim l'arròs i el remenem be perquè agafi el gust del sofregit. afegim el brou de verdures bullint i el deixem coure una 7 minuts a foc fort, abaixem el foc i afegim el bacallà. Deixem coure uns 7 o 8 minuts més, rectifiquem de sal, si cal i el deixem reposar un parell de minuts tapat.

Nota: a aquest l'arròs no m'agrada posar-hi tomàquet al sofregit, penso que així es nota més el gust del bacallà. El podeu acompanyar amb una mica d'all i oli. També li podeu afegir uns bolets.

4 comentaris:

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Estupendo este arroz.

Gracias por la informacion de Lidl, lo miraré.

Besos

ANNAFS ha dit...

No n' he fet mai. Però amb aquest ingredients.. ha d' estar boníssim.
El provaré.
A vegades al lidl, hi ha ofertes que valen la pena. Dilluns hi he d' anar, i ja compraré bacallà d' aquest

Cuinagenerosa ha dit...

el bacallà queda boníssim amb l'arròs i amb el risotto, i amb aquestes verduretes segur que casa de meravella.
vols dir que no et va quedar dolç, sense sal, havent dessalat el bacallà el dia abans? jo, quan és bacallà esqueixat, el deixo en remull el mateix dia perquè trobo que sinó queda una massa disgustat.

Pepin ha dit...

Manel, et puc assegurar que no li faltava sal, encara que ara que hi penso el brou de verdures si que portava sal. De totes maneres, a la meva dona no li agraden els menjars forts i acostumo a cuinar amb poca sal.

Salut
pepin