dimarts, 4 de novembre del 2008

VEDELLA AMB BOLETS


Ingredients:
1 tall rodó o 1 peixet de vedella totalment net de greix (surten 5 o 6 racions)
2 c/s d'oli
2 c/s de vinagre
sal i pebre
Espècies al gust
2 gots d'aigua
100 gr. Rovellons
all i julivert secs

Elaboració:
La nit anterior es salpebre la carn i es posa a un recipient que pugui anar al forn que tingui tapa. Es posa l'oli, el vinagre i totes les especies. La carn ha de quedar ben impregnada. Es posa a la nevera tota la nit i se li va donant voltes.
Al matí següent s'encen el forn a tope i quan sigui calent es posen els 2 gots d'aigua al recipient i es posa la carn al forn 10 minuts, se li dona la volta i 10 minuts més. Si us agrada la carn més feta el podeu deixar 15+15. Es treu la carn del forn i es deixa refredar. Es posa a la nevera i quan sigui ven freda es treu sobre una fusta i es talla a filets molt prims amb un ganivet molt afilat.

Abans de servir s'escalfa el suc de la cocció i se li posa la carn a dins.

Es netejen els rovellons i es fan a la planxa amb all i julivert secs

Nota: Pronokal a partir de fase 2. Podeu congelar porcions de 130 gr. cobertes amb el suc de cocció