dijous, 20 de febrer de 2014

ELS MACARRONS DE L'AVIA MERCÈ

Us faig a mans la recepta macarrons que va fer la meva mare tota la vida. No sé perquè encara no l'havia publicat però, encara que els millors macarrons son els de la mare de cadascú, aquests estan boníssims. Ho vam poder recordar en família no fa massa, encara que l'avia ja fa més de 5 anys que ens va deixar.



INGREDIENTS
  • 500 gr. de macarrons
  • 250 gr. de carn magra de porc
  • 10 salsitxes de porc
  • 4 cebes de figueres
  • 1 llauna de 800 gr. de tomàquet triturat al natural
  • 1 raig de vi blanc o vi ranci.
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • formatge ratllat.


ELABORACIÓ

Talleu la carn magra de porc en trossets petits i poseu-la a rostir en una cassola força grossa amb un bon raig d'oli d'oliva juntament amb les salsitxes. Quan tota la carn sigui ben rossa retireu-la a un plat i talleu les salsitxes a trossets petits..
En el mateix oli poseu a sofregir la ceba picada, quan sigui rossa afegiu el tomàquet, sal i pebre i finalment el vi. Deixeu coure fins que el tomàquet sigui cuit i afegiu la carn.
Bulliu els macarrons seguint les instruccions del paquet, deixant-los "al dente".
Escorreu-los (no els esbandiu amb aigua freda) i barregeu-los amb la salsa.
Poseu-los a una safata de forn i cobriu-los amb el formatge ratllat.
Gratineu al forn.