dijous, 27 de febrer de 2014

POLLASTRE DE PAGÈS AMB BOLETS

De vacances de Nadal, 31 de desembre, 8:00 del matí, fa fred,......, cap a la Boqueria a comprar per un dinar familiar del dia 2 de gener.
Pollastre de pagès de 3,7 quilos a Avinova, bolets i herbes aromàtiques a Petràs, espècies i fruits secs a Morillas, ........, etc. Després cap a casa a preparar coses pel sopar de cap d'any. El dia 1 de gener a la tarda a cuinar el pollastre perquè tingui un vespre de repòs.



INGREDIENTS
  • 1 pollastre de pagès gros
  • 1 kg de bolets (en aquest cas 300 gr. de ceps i 500 gr. de gírgola petita.
  • 2 cebes de figueres
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 got de vi ranci
  • brou de pollastre
  • prunes i pinyons
  • llorer, farigola i romaní
Per la picada.
  • 3 alls
  • 2 branques de julivert
  • 12 avellanes
  • 12 ametlles
  • 12 pinyons
  • una llesca de pa petita fregida
  • el fetge del pollastre fregit (opcional)


ELABORACIÓ

Trossegeu el pollastre a vuitens.
En una cassola de terra grossa (en aquest cas, la que podeu veure a la foto fa 42 cm. de diàmetre)  poseu un raig d'oli d'oliva i fregiu el pollastre prèviament salpebrat.
Un cop fregit el pollastre retireu-lo. Si ha deixat anar massa greix retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
A la mateixa cassola feu un sofregit molt concentrat amb la ceba picada i el tomàquet ratllat. Un cop fet el sofregit torneu a posar el pollastre a la cassola i afegiu les herbes aromàtiques i el vi ranci. Quan s'hagi evaporat el vi afegiu un parell de cullerots de brou de pollastre i deixeu que vagi coent a poc a poc. Aneu afegint cullerots de brou a mesura que ho necessiti. El pollastre haurà de coure una hora i mitja, aproximadament.
En una paella amb una mica d'oli sofregiu els bolets lleugerament i salpebreu-los. Reserveu.
Quan quedin uns 15 minuts per acabar la cocció, prepareu la picada al morter amb tots els ingredients i deixateu-la amb una mica de brou. Afegiu-la a la cassola i al cap de 5 minuts afegiu els bolets.
En una paella poseu part del greix del pollastre que havíeu retirat de la cassola al principi o un raig d'oli d'oliva i fregiu lleugerament les prunes i els pinyons. Els podeu afegir a la cassola o servir-los separadament com acostumem a fer a casa ja que no agraden a tothom.
Perquè us feu una idea el temps total d'elaboració van se de tres hores i mitja.