dijous, 10 de gener del 2013

SOPETA DE CEBA AMB GAMBES

Segon tastet del Menú de la nit de Cap d'Any 2013. Una sopeta de ceba deliciosa la idea de la qual vaig agafar del bloc de l'Alfons, Les Receptes de Sant Hilari que la vaig retocar una mica.




INGREDIENTS
  • 1 kg de cebes de figueres
  • oli d'oliva
  • 1 c/s de mantega
  • sal i pebre
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1/2 litre d'aigua
  • 1/2 litre de brou de pollastre
  • 8 gambes 

ELABORACIÓ

En una olla poseu la mantega i un raig d'oli d'oliva.
Peleu les cebes i talleu-les en juliana. Afegiu-les a la olla, salpebreu-les i aneu-les sofregint a foc lent durant mitja hora. Tireu el vi blanc i deixeu que evapori. Afegiu el mig litre d'aigua i coeu-ho tot plegat mitja hora més. Afegiu el brou de pollastre i deixeu coure 10 minuts. Passeu per la batedora i coleu.

Enfileu les gambes en pals de brotxeta.

Escalfeu la sopeta fins que bulli i poseu les gambes dins un minut.

Poseu la sopeta i les gambes dins del gotet.

NOTES

Estem molt acostumats a fer cremes de porros, de carabassó, etc., però és increïble lo bona que està aquesta crema de ceba ben calenteta. El comensals van repetir.

1 comentari:

Alfons ha dit...

visca els retocs!! immillorable!!