dimarts, 15 de gener de 2013

RIGATONI AMB TOMÀQUET EN TRES COCCIONS AMB NÚVOL DE PARMESÀ

Un plat de pasta sempre agrada a tothom i si és amb tomàquet encara més. La gràcia d'aquest plat és que tenim el tomàquet en tres coccions diferents: salsa de tomàquet cuita, coulis de tomàquet cru i tomàquet sec en oli d'oliva.

INGREDIENTS
  • 200 gr. de Rigatoni
  • 1 ceba de figueres
  • 1,5 kg de tomàquets de pera ben madurs
  • 12 mitjos tomàquets secs en oli d'oliva
  • unes fulles d'alfàbrega
  • formatge parmesà
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • sucre

ELABORACIÓ


Elaborem primer la salsa de tomàquet. En una olla poseu un bon raig d'oli i afegiu la ceba pelada i picada. Quan sigui rossa, afegiu 1,25 kgs. de tomàquets tallats a cubs, sal, pebre i una c/p de sucre. Deixeu coure una tres quarts d'hora a foc lent. Tritureu i passeu per un col.lador ben fi per eliminar pells i llavors.

Elaborem el coulis de tomàquet. Passeu 250 gr. de tomàquets per la batedora. Coleu, saleu i afegiu un bon raig d'oli d'oliva verge.

Talleu cada pètal de tomàquet secs en oli en 3 tires.

Tritureu els fulls d'alfàbrega amb oli d'oliva suau i coleu. Reserveu.

Coeu els rigatoni seguint les instruccions del fabricant.

Ratlleu el parmesà amb un ratllador Microplane fi per fer el núvol de formatge.

Munteu el plat posant ens rigatoni, regueu amb un cullerot de salsa de tomàquet cuita, mig cullerot de coulis de tomàquet cru i les tires de tomàquet sec en oli. Ruixeu amb l'oli d'alfàbrega i acabeu amb el núvol de parmesà.

NOTES

Les quantitats d'aquesta recepta son per 4 racions petites d'un menú degustació. Si sou monstres de la pasta, com a mínim dobleu aquestes quantitats

1 comentari:

Alfons ha dit...

tu ja ho has dit ... qui si pot negar, amb un plat de pasta com aquest!!