dissabte, 22 d’octubre del 2011

TONYINA MARINADA AMB GUACAMOLE I POLS DE KIKOS


Tastet ideal per començar un menú degustació

INGREDIENTS
  • 4 trossos de llom de tonyina de secció quadrada d'uns 50 gr. cada un
  • 1 alvocat
  • 1 tomàquet madur
  • 1 ceba tendre petita
  • el suc de mitja llimona
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 200 ml de sake o xeres sec
  • 200 ml de salsa de soja
  • 40 gr. de kikos


ELABORACIÓ

Prepareu el guacamole. Peleu el tomàquet, traieu-ne les llavors i talleu-los en brunoise. Peleu la ceba i talleu-la en brunoise. Traieu la carn del alvocat i aixafeu-la en un plat a forquilla. Barregeu amb el tomàquet i la ceba. Amaniu amb el suc de llimona, sal i pebre i oli d'oliva. Reserveu a la nevera.
Piqueu els kikos amb el turmix.
Poseu una paella antiadherent al foc amb un raig d'oli d'oliva i quan sigui molt calenta marqueu la tonyina 30 segons a cada un dels 4 costats i poseu-la seguidament en un recipient on haureu barrejat la soja i el sake. Deixeu que marini 10 minuts i talleu a rodelles.
Munteu el plat posant una filera de guacamole, a sobre els talls de tonyina i acabeu espolsant un fil de pols de kikos.


NOTES
  • No coeu la tonyina més del que indico perquè si no quedarà massa feta i eixuta. Per dins ha de quedar rosadeta.
  • Les quantitats que poso son per fer un tastet per quatre persones. Si voleu fer un plat principal dobleu les quantitats.

6 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

bona, aquesta tonyina, i el guacamole. l'altre dia, en una trobada amb un cuiner mexicà, ens va ensenyar com el fan ells, i a més del que tu dius, també hi posen unes fulles de coriandre i una mica de bitxo verd, al gust segons com agradi de picant, i la veritat és que estava boníssim.

starbase ha dit...

A mi també em sembla una molt bona manera de preparar la tonyina. Jo no li posaria bitxo com comenta el Manel ja que no sóc gaire amant dels picants :)

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Molt i molt bona pinta. Un bon llit de guacamole

Anònim ha dit...

Oh! Genial aquesta tonyina, avui l'he feta per sopar i els meus fills m'han dit que s'han quedat cuts... Sempre em feia por fer una tonyina marinada perquè creia que no em quedaroa prou bé. La teva recepta és mot clara. Et felicito pel teu bloc.

Fem un mos ha dit...

Molt bona manera de preparar la tonyina, ajuntant dos estils de cuina
Una abraçada

Titus ha dit...

Fantàstic el blog, Pepin, i buscant què era això de tallar a la brunoise, m'ha fet descobrir un diccionari de procediments: http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/20/Fitxes/català/T/ una abraçada, Titus