dijous, 27 de setembre de 2018

SALSA BOLONYESA (LA AUTÈNTICA)



Aquesta recepta me la va explicar una persona de Bologna, treballador de Ferrari, en un dels meus viatges de feina a aquest gran fabricant de vehicles esportius, més autèntica impossible. Allà li diuen ragú bolognese

INGREDIENTS
  • 2 cebes de figueres
  • 2 branques d'api d'api
  • 2 pastanagues
  • 150 gr. de cansalada picada
  • 500 gr. de carn picada (tot vedella o 50/50 amb porc)
  • 1 got de vi blanc o negre sec
  • 1 got de llet sencera
  • 150 gr de tomàquet ratllat o, com diuen els italians, passata
  • 2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat
  • oli d'oliva verge extra
  • 50 gr. de mantega
  • sal
  • pebre



ELABORACIÓ

Tallar a quadradets petits l'api, la pastanaga i la ceba. Escalfeu l'oli i la mantega en una cassola, afegiu-hi les verdures i el cuineu a foc lent.

Afegiu el cansalada i, després d'uns minuts, la carn picada. Enrossiu a foc alt, remenant constantment  amb una cullera.

Afegiu el vi blanc i deixeu-ho evaporar. Afegiu-hi la llet i deixeu-ho que s'absorbeixi a foc mitjà, remenant de tant en tant. Salpebreu

Afegiu el tomàquet i el concentrat, remenant amb una cullera per barrejar-ho tot be. Cuineu la salsa a foc molt baix durant almenys 2 hores.

Aqui uns pappardele amb salsa bolognesa i parmesà ratllat amb Microplane