dimecres, 26 d’octubre del 2011

CROQUETES DE POLLASTRE I PERNIL


A qui no li agraden les croquetes. Dons aquí unes de delicioses.

INGREDIENTS
  • 2 pits de pollastre rostit
  • 100 gr. de pernil serrà del bo
  • 100 gr. de farina
  • 100 gr. de mantega
  • 1 litre de llet
  • 4 cullerades del suc del rostit.
  • Sal i pebre
  • Farina de galeta
  • 2 ous


ELABORACIÓ

Desosseu els pits de pollastre rostit i trinxeu la seva carn juntament amb el pernil.
Feu la beixamel de la manera habitual i afegiu la carn trinxada.
Deixeu a la nevera un mínim de 12 hores perquè qualli.
Doneu forma a les croquetes, passeu-les per ou batut i farina de galeta.
Fregiu-les en oli d'oliva ven calent.

NOTES
  • A la beixamel no hi poso nou moscada perquè personalment no m'agrada.
  • Acostumo a fer aquestes croquetes quan prèviament faig pollastre rostit a la llimona i sobren els pits; aquesta recepta de tota la vida us la penjaré en breu.
  • Les croquetes que no utilitzeu congeleu-les. Quan les vulgueu utilitzar traieu-les del congelador mitja hora abans de fregir-les.

4 comentaris:

starbase ha dit...

En el meu cas no trec les croquetes congelades abans, sino que les poso directament a l'oli ben calent. És una forma que tinc de assegurar que no se'm trencaran.

Ja ho provare amb la mitja horeta de descongelament :)

Fem un mos ha dit...

Que bo que esta un plat de bones croquetes, ara mateix me’n menjaria un
Una abraçada

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Són més bones les croquetes, quan les fas com tu has fet, amb pollastre rostit.
A mi no em queden tan perfectes.

lolines ha dit...

son boníiisimes aquestes croquetes, semblan las que fa la meva mare.