divendres, 29 d’abril de 2011

SIPIA AMB CARXOFES, CEPS I PÈTALS DE TOMÀQUET

Aquest any hem avançat la "operació bikini" així que toca començar a fer plats lleugerets però no per això menys apetitosos.
Aquest plat el vaig pensar sobre la marxa i la veritat és que va quedar força bo. Es fan els 4 ingredients per separat i després es barregen

Ingredients:
  • 2 sípies fresques mitjanes, netes i amb la salsa de la melsa separada i reservada
  • 6 carxofes grosses
  • 300 gr. de ceps (en aquest cas ceps trossejats i congelats del Petràs de la Boqueria)
  • 4 tomàquets de pera grossos
  • un raig de vi ranci
  • 500 ml de brou de pollastre
  • sal i pebre
  • oli d'all i julivert
  • oli d'oliva
Elaboració:
Netegeu les carxofes, talleu-les en 4 trossos i, si en tenen, traieu els pels interiors. Poseu unes gotes d'oli a una cassola i saltegeu-les uns 5 minuts a foc fort. Afegiu un raig de vi ranci i deixeu que es redueixi. Afegiu llavors un parell de cullerots del brou de pollastre (ja n'afegireu més si cal) sense que cobreixi totalment les carxofes i deixeu-les coure de 10 a 20 minuts depenent del punt de cocció que més us agradi. A mi m'agraden cruixents així que 10-12 minuts. Reserveu.

Feu un tall en creu a la punta dels tomàquets i escaldeu-los en aigua bullent durant un minut. Peleu-los, talleu-los en quatre i traieu les llavors, amb aquesta operació obteniu els pètals que saltejareu 2 minuts en una paella molt calenta durant 2 minuts amb unes gotes d'oli d'oliva. Reserveu.

Saltegeu els ceps a una paella amb una mica d'oli d'all i julivert. Salpebreu i reserveu.

Feu la sípia a la planxa i talleu-la a trossos.

Barregeu tots els ingredients, afegiu la salsa de la melsa que desitgeu al vostre gust i doneu-los unes voltes durant uns minuts perquè s'integrin els sabors. Rectifiqueu de sal i pebre i ja podeu servir.


Notes:
  • Perquè el plat quedi lleuger, per cada operació on necessiteu oli d'oliva poseu-ne només unes gotes.
  • Aquesta manera de rostir les carxofes l'hi pres del bloc Olleta de verdures canviant el conyac pel vi ranci que a mi m'agrada més; tampoc hi posat ni la ceba sofregida ni la botifarra negra. Aquest manera de rostir-les la fan al Restaurant Àtica.

3 comentaris:

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Un plato que me ha gustado mucho.

María Pilar

manel ha dit...

malgrat ser fet sobre la marxa, és un 'platillo' que fa molt de goig!

Fem un mos ha dit...

Tot i sent sobre la marxa, es un plat espectacular i de ben segur molt bo
Una abraçada