dissabte, 6 de març del 2010

CUA DE VEDELLA GUISADA


Després de més d'un mes d'absència degut a temes laborals, un presento una recepta que mai havia fet abans però que feia molt temps que volia fer. L'altre dia vaig anar a comprar a la carnisseria i, sorpresa, tenien a l'aparador dues safates ja preparades de cua de vedella. Vaig preguntar el preu i em van dir 6,90 €/kg. No m'ho vaig pensar i em vaig quedar les dues safates.

Ingredients:
  • 2 cues de vedella
  • sal i pebre
  • farina
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 200 ml de vi ranci
  • 750 ml de vi negre de bona qualitat
  • aigua
Per la bresa
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes de figueres
  • 2 porros
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola

Elaboració:
Es salpebren els trossos de cua de vedella, s'enfarinen lleugerament, i es fregeixen en oli d'oliva en una cassola. Quan son ben rossos es retiren i a la mateixa cassola es posa la ceba, els alls amb pell, la pastanaga, els porros i els tomàquets, tot net i tallat a trossets. Es posa el llorer i la farigola. Es sofregeix a foc lent durant uns 20 minuts i es torna a posar la cua a la cassola.
Es cobreix amb el vi ranci i el vi negre. Quan bulli es baixa el foc al mínim i es deixa coure unes 2,5 hores. Aneu afegint aigua a mesura que ho demani i vigileu perquè, al portar farina, és fàcil que s'enganxi.
Retireu la cua, deixeu-la escórrer una estona en un plat i poseu-la en una cassola neta.
Passeu la salsa pel colador xinés i per un colador més fi i poseu-la per sobre de la cua.
Deixeu-la coure una mitja hora més fins que la salsa tingui una textura untuosa.

Notes:
  • Com és costum en aquesta mena de guisats, el plat millora d'un dia per l'altre.
  • Sincerament, m'ha sorprès la melositat d'aquesta carn
  • la salsa impressionant, deliciosa, untuosa i gelatinosa.
  • Vaig deixar la cassola tota la nit a la nevera i ,al dia següent, la salsa havia gelatinitzat totalment. El greix havia pujat i solidificat a la superfície i em va ser molt fàcil retirar-lo amb una culera.
  • Nosaltres la vam menjar sola però acompanyada amb un puré de patata o unes patates al form quedarà un plat més complert.

7 comentaris:

Francesc ha dit...

T'ha quedat una recepta molt saborosa i abellidora. Me l'apunte. Salutacions.

starbase ha dit...

Sensacional,i ara que ve una setmaneta de fred anirà perfecte aquesta vedella.

ELS PEIXOS ha dit...

Hola!!!
Això és una cosa que no hi fet mai....però si que ni menjat..

ANNAFS ha dit...

no n' he menjat mai, ni n' he fet tampoc! Fa molt bona pinta, i amb suquet et deus fer un tip de sucar-hi pa...

Xavier ha dit...

L'altre dia cuiní un guisat molt semblant amb rellom de bou... Té una pinta molt suculenta!

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Tiene un aspecto fabuloso, me encanta el rabo de ternera y que bien lo compraste de precio.

Un beso

Fem un mos ha dit...

Ummm cua de vedella deliciosa.
Petons